امنیت شبکه و هکرمز عبورفایروالفناوری و خبر

بررسی و معرفی انواع الگوریتم رمزنگاری

الگوریتم رمزنگاری روشی برای حفظ امنیت پیام ارسال شده از جانب فرستنده به گیرنده می باشد.الگوریتم رمزنگاری در شبکه های اجتماعی، وب سایت ها و به طور کل فضای مجازی برای حفظ پیام ارسالی ایجاد شده است. اکنون سوالاتی مطرح می شود که عملکرد این رمزها چگونه است؟ نحوه احراز هویت با رمزها به چه صورت است؟ برای پاسخ به این سوالات و آشنایی با الگوریتم رمزنگاری ادامه ی این مقاله را دنبال کنید.

در ادامه این مقاله در نوشتهٔ تازه SPY24 ، قصد داریم تا پاسخ تمامی سوالات شما را به شما بدهیم و شما را با انواع الگوریتم های رمزنگاری در شبکه های اجتماعی آشنا کنیم.

انواع الگوریتم رمزنگاری در شبکه های اجتماعی

شما ممکن است در طول سال وارد وب سایت های مختلفی شوید و محتوای سایت، شما را جذب کند و تصمیم بگیرید در آن سایت عضو شوید باید برای ثبت نام در سایت یک نام کاربری و یک رمز عبور مشخص کنید آنگاه شما عضو سایت هستید و می توانید مطالب مورد نظر خود را در سایت وارد کنید و یا محتوایی که صرفا برای اعضا قابل دیدن است را نیز بخوانید. یکی از روش های رمزنگاری به همین صورت است. الگوریتم رمزنگاری در شبکه های اجتماعی به شکل های گوناگونی است، عملکرد این رمزها به صورتی است که از هک شدن شما در فضای مجازی جلوگیری می کند. امنیت پسورد و نام کاربری شما در فضای مجازی را حفظ می کند.

آشنایی با عمل رمزنگاری و نحوه ی عملکرد پسورد

برای حفظ امنیت خود در فضای مجازی پسورد یک عامل محافظتی محسوب می شود که ما را از خطرات موجود در فضای مجازی ایمن می کند. عملکرد اینترنت و فضای مجازی به این صورت است که زمانی که شما اطلاعاتی را به اشتراک می گذارید در مرحله ی اول این اطلاعات به سرور اصلی که در مکان های مختلفی قرار دارد و متعلق به شرکت های گوناگونی است انتقال پیدا می کند سپس به دست گیرنده می رسد بدین ترتیب کوچکترین اطلاعاتی که در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام ارسال می کنید  اطلاعاتی اعم از فیلم ها، موسیقی ها و … در سرور اصلی قرار می گیرند. نکته ی خطرناکی که وجود دارد این است که تمام اطلاعات شما مانند نام کاربری، رمز عبور و … در داخل سرور اصلی قرار دارد ممکن است فردی از طریق اینترنت موفق به دسترسی به اطلاعات شود یا حتی بتواند سرور اصلی را تحت کنترل خود قرار دهد. به نظر شما چه عاملی مانع از افتادن اطلاعات شما به شخص دیگری می شود.

عواملی که مانع بدست آوردن اطلاعات از سرور اصلی می شوند؟

مهمترین عاملی که از هک سرورهای اصلی جلوگیری می کند این است که شبکه های اجتماعی بزرگ مانند فیسبوک، تلگرام و… به شدت امنیت سرورهای خود را بالا برده و از نفوذ به آن جلوگیری می کنند. دسترسی به سرور اصلی این شبکه های اجتماعی تقریبا امکان ناپذیر است این شرکتها نسبت به این موضوع بسیار حساس هستند زیرا آن چه موجب محبوبیت این شبکه ها شده است امنیت بالای آن ها در کنار امکانات زیادشان است. از سوی دیگر کوچکترین تزلزل در این زمینه سبب سقوط در بازار بورس می شود و خسارت هنگفتی به این شرکت ها وارد می شود.

اگر احیانا شخصی با تمام مانع های امنیتی باز هم بتواند به سرور اصلی دسترسی پیدا کند باز هم نمی تواند به اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا کند زیرا تمام اطلاعات شما مانند پسورد، ایمیل و… طبق الگوریتم رمزنگاری شده است. الگوریتم رمزنگاری در وب سایت ها متفاوت است. زیرا هر وب سایتی برای محافظت از اطلاعات شما از یک نوع الگوریتم رمزنگاری شده استفاده می کند. در ادامه ی این مقاله ما را همراهی کنید تا با چند نوع الگوریتم رمزنگاری پرکاربرد در دنیا آشنا شوید.

رمزنگاری اطلاعات به چه معنایی است؟

الگوریتم رمزنگاری در دنیا به شکل های گوناگونی است هر وب سایت و شبکه ی اجتماعی نوعی از الگوریتم رمزنگاری را برای حفظ اطلاعات کاربران خود در نظر می گیرد. برخی از رمزنگاری ها را می توان با صرف وقت مناسب باز کرد اما برخی دیگر تقریبا غیر ممکن است که بتوان آن را باز کرد. الگوریتم رمزنگاری به این صورت است که تمام اطلاعات قبل از ارسال به صورت رمز تغییر شکل می دهند آن گاه وارد سرور اصلی می شوند. در سرور اصلی گاهی با روش های استاندارد این رمزها بازگشایی شده و ذخیره می شوند و گاهی به همان شکلی که از طرف فرستنده ارسال شده اند ذخیره می شوند و به صورت رمز در سرور اصلی ذخیره خواهند ماند.

الگوریتم رمزنگاری سزار

الگوریتم رمزنگاری سزار یکی از ابتدایی ترین روش های رمزنگاری و بسیار ساده است. نحوه عملکرد الگوریتم رمزنگاری سزار به این صورت است که حروف، اعداد و به طور کلی کاراکترهای انتخابی در اطلاعات جابجا می شوند بعضی از حروف به ابتدای کلمه انتقال پیدا می کنند و برخی به انتها یا وسط کلمه انتقال پیدا می کنند. این روش رمزنگاری به علت عملکرد ضعیف و ابداع روش هک آن منسوخ شده و دیگر کاربردی ندارد.همان طور که می دانید الگوریتم های رمزنگاری از گذشته حتی قبل از اختراع کامپیوتر نیز وجود داشته است این نوع از رمزنگاری مربوط به دوران سزار است از این رو به الگوریتم رمزنگاری سزار معروف شده است.

معرفی الگوریتم غیرقابل هک هش

یکی از روش های رمز نگاری غیرقابل هک الگوریتم رمز نگاری هش یا هشینگ است. در واقع می توان گفت یکی از روش هایی که می توان از بابت غیر قابل هک شدن آن خیالتان راحت باشد الگوریتم رمزنگاری هش است.تا به حال هیچ کس در جهان نتوانسته این نوع رمز را بازگشایی کند. عملکرد رمزنگاری هش به این صورت است که در ابتدا یک الگوی خاص طراحی می شود. روش ساخت رمز طبق الگوی رمزنگاری بسیار ساده و ایمن است. به عنوان مثال ممکن است رمز شما Amin2000 یا wkj90765kl و… باشد فرقی نمی کند که رمز 16 کاراکتری شما چه چیزی باشد با استفاده از الگوریتم رمزنگاری هش به سرعت به رمز تبدیل می شود و به سرور انتقال پیدا می کند. بعد از این هربار که رمز خود را وارد می کنید با الگوریتم رمزنگاری هش به سرور انتقال پیدا می کند گوگل نیز از همین روش برای رمزنگاری استفاده می کند.

الگوریتم رمزنگاری دوطرفه (متقارن، نامتقارن)

نوعی دیگر از روش های رمز نگاری، رمزنگاری دو طرفه می باشد این نوع از رمزنگاری نیز بسیار امن است. عملکرد این روش به این صورت است که اطلاعاتی که انتقال پیدا می کنند در مبدا و مقصد رمزنگاری می شوند از این روش رمزنگاری دوطرفه بیشتر برای پیام رسان های اجتماعی استفاده می کنند زیرا بدین صورت پیام ها پنهان می شوند و شخص سوم نمی تواند پیام ها را ببیند. رمزنگاری دو طرفه به دو روش انجام می گیرد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. در این روش از رمزنگاری در اطلاعات کوچکی که به سرور وارد می شود با رمزنگاری دو طرفه قفل می شود و برای باز کردن این قفل نیاز به یک کلید ویژه است.

معرفی رمزنگاری دو طرفه (متقارن)

عملکرد روش رمزنگاری دوطرفه ی متقارن به این صورت است که فایل ارسالی از مبدا رمزنگاری می شود یا به اصطلاح قفل می شود اما کلید این قفل همراه با پیام برای مقصد ارسال می شود. به عنوان مثال شما یک کیف پر از اطلاعات مهم را با یک پیک بدست گیرنده برسانید و کلید قفل کیف را نیز در زیپ کیف قرار دهید و این موضوع را به گیرنده بگویید تا بتواند قفل کیف را باز کند. این روش بسیار امن است و احتمال نفوذ به آن بسیار پایین است. اما امکان دارد در مسیر انتقال فایل یا پیام به گیرنده هکر بتواند به رمز پیام دسترسی پیدا کند. مثل این است که شما کلید قفل کیف را در مقابل چشمان پیک داخل زیپ کیف قرار دهید در این صورت او به راحتی می تواند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند.اما برای جلوگیری از این اتفاق رمزنگاری دوطرفه نامتقارن ابداع شد.

معرفی رمزنگاری دوطرفه (نامتقارن)

در این روش رمزنگاری نامتقارن برعکس روش قبل کلید قفل رمز همراه با رمز برای گیرنده ارسال نخواهد شد. در روش رمزنگاری نامتقارن پیام ارسالی قفل می شود اما کلید باز شدن این قفل همان کلید مبدا نیست. گیرنده خود کلید مخصوص برای بازکردن رمز را دارد. به زبان ساده شما پیام خود را قبل از ارسال با کلید خود قفل می کنید و زمانی پیام به مقصد می رسد گیرنده با کلید مخصوص خود آن پیام را باز می کند. در این سبک از رمزنگاری حتی اگر هکر بتواند به پیام ارسالی دست پیدا کند چون کلید بازگشایی رمز را ندارد اطلاعات مخفی باقی می ماند. بر طبق مثال های گفته شده زمانی که شما کیف قفل شده را برای گیرنده ارسال می کنید او نیز کلید خود را از قبل دارد و می تواند کیف را باز کند. بدین ترتیب نیازی نیست تا کلید را همراه با پیام ارسال کنید زیرا گیرنده خود کلید مخصوص خود را دارد و نیازی به کلید شما ندارد.

انیگما رمزی که موجب پیروزی نازی ها در جنگ جهانی بود

یکی از رمزهای قدیمی مربوط به دوران جنگ جهانی دوم انیگما است در آن دوران نازی ها برای محرمانه باقی ماندن پیام های خود از این رمز استفاده می کردند. باز کردن رمز انیگما بسیار دشوار بود و هیچ کس نمی توانست آن را رمزگشایی کند سرانجام یک ریاضیدان برجسته اهل انگلستان موفق شد انیگما را رمزگشایی کند. نحوه ی عملکرد این دستگاه به این صورت بود که براساس پسورد شما رمز را طراحی می کرد و سپس به گیرنده می رساند آن گاه فرستنده پیام خود را بر اساس کاراکتر های رمزنگاری شده به گیرنده می رساند.

بلاک چین جدیدترین الگوی رمزنگاری شده

در دنیای مجازی ایجاد و ابداع یک رمز جدید مطابق با الگوریتم های خاص احساس می شد از این رو رمز بلاک چین ابداع شد. این رمز اولین بار برای ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار گرفت کلیه ی ارزهای دیجیتال از قبیل بیت کوین، ترون و… به وسیله الگوریتم بلاک چین رمزنگاری می شوند. هنوز کسی موفق به رمز گشایی بلاک چین نشده است و هیچ اطلاعاتی از نحوه ی عملکرد این رمز منتشر نشده است این الگوریتم در سیستم پیام رسان تلگرام نیز مورد استفاده قرار می گیرد به همین علت است که تلگرام یکی از امن ترین پیام رسان های فضای مجازی است. آن چیزی که به صورت کلی در مورد نحوه ی عملکرد بلاک چین توضیح داده می شود این است که اطلاعات به صورت میلیون ها یا میلیاردها قسمت جزئی وارد مکعب های کوچکی می شوند که به صورت یک دیوار دفاعی عمل کرده و اجازه نفوذ را نمی دهند.

کلیس آندره

کلیس آندره، نامی که در دنیای امنیت شبکه به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر برجسته شناخته می‌شود. او با انگیزه و تعهد عمیق به حفظ امنیت در دنیای دیجیتال، در حال تألیف مقالاتی برای وب‌سایت‌ها و منابع تخصصی می‌باشد. تخصص اصلی کلیس آندره در زمینه امنیت شبکه و فناوری‌های اطلاعاتی قرار دارد. او با داشتن دانش گسترده‌ای در مباحث مختلف امنیت شبکه از جمله رمزنگاری، نفوذ و تشخیص تهدیدات، توانسته است مقالاتی با محتوای غنی و عمیق تولید کند. با تجربه‌های متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه امنیت شبکه، کلیس توانسته است راهکارها و راهنماهای مؤثری را برای مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و افراد علاقه‌مند به امنیت دیجیتال ارائه دهد. مقالات او به عنوان منابع معتبر در زمینه امنیت شبکه شناخته می‌شوند. با زبانی ساده و قابل فهم، کلیس توانسته است مفاهیم پیچیده امنیت شبکه را برای عموم مخاطبان تبیین کند. او با تمرکز بر راه‌حل‌های عملی و نکات کلیدی، مخاطبان را در جهت تقویت امنیت شبکه‌های خود هدایت می‌کند. با توجه به تلاش‌های فراوان کلیس آندره در ارتقاء امنیت دیجیتال، مقالات وی به عنوان راهنماهای مهم و ضروری در دنیای پیچیده و پرخطر امنیت شبکه به شمار می‌آیند. او با تأکید بر آگاهی و آموزش، به ارتقاء امنیت دیجیتال جامعه کمک می‌کند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا