درخواست طلاق

شرایط طلاق زن از مرد چگونه است

شرایط طلاق زن چیست؟ در چه شرایطی زن قادر است درخواست طلاق کند؟ قبل از پاسخ به این دست سوالات باید بگوییم طلاق زمانی معنا و مفهوم دارد و از لحاظ قانونی قابل اجرا است که شما عقد دائم کرده باشید.در نوع عقد موقت زن با اتمام مدت زوجیت و یا بذل آن از زوجیت با همسر خود خارج خواهد شد.  

شرایط طلاق زن از مرد با توجه به قوانین مدنی و حقوقی کمی پیچیده است. طبق قانون مرد در هر هنگامی که بخواهد قادر خواهد بود تا همسر خود را طلاق دهد؛ یا به عبارتی حق طلاق با مرد است. این در حالیست که شرایط طلاق زن از مرد با توجه به ادله سنجیده می شود. به این معنی که زن برای  درخواست جدایی باید دلیل محکمه پسند داشته باشد. در ادامه این مقاله از راهکارها و شرایطی که در آن زن قادر خواهد بود تا از مرد جدا شود برای شما صحبت خواهیم کرد. 

شرایط طلاق زن

مفهوم طلاق با شرط ضمن عقد چیست؟

شرایط طلاق زن از مرد به طور کلی در دو حالت است. اول اینکه همسر شما شروط دوازده گانه ضمن عقد را پذیرفته باشد که در این صورت شما برای طلاق نیاز دارید تا یکی از این شرط ها را به دادگاه اثبات کنید تا بتوانید طلاق بگیرید.

در حالت دوم اگر مرد به زن حق طلاق را داده باشد دیگر نیازی به اثبات یکی از دلایل دوازده گانه از سوی زن نخواهد بود؛ به عبارتی دیگر در صورت داشتن حق طلاق، زن نیز قادر خواهد بود تا در هر زمان از مرد طلاق بگیرد.

طبق قوانین مدنی و مطابق با ماده ۱۱۱۹ این قانون طرفین عقد می تواند علاوه بر شروط دوازده گانه هر شرط دیگری را در عقد نامه بگنجانند. البته این شرط ها نباید مغایر قانون باشد. به طور مثال شما می توانید شرط کنید که هرگاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتار نماید که امکان ادامه‌ی زندگی مشترک وجود نداشته باشد.

شرط اعتیاد یا مهاجرت نیز از شروطی است که می تواند برای جدا شدن زن کارساز باشد. وکالتی که مرد به عنوان شرایط طلاق زن به او می دهد باید بدون هیچ شرطی باشد تا زن هر زمان که خواست با پشت سر گذاشتن مراحل قانون و تهیه گواهی نامه عدم امکان سازش از همسر خود جدا شود.

شروط ۱۲ گانه برای طلاق زن از مرد چیست؟

  • زمانی که شوهر به مدت شش ماه نفقه زن را پرداخت نکند زن قادر خواهد بود از مرد جدا شود. عدم پرداخت نفقه به مدت شش ماه از شرایط طلاق زن از مرد می باشد.
  • از دیگر شرایط طلاق زن از مرد می توان به سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی است که دیگر امکان ادامه زندگی فراهم نباشد.
  • مبتلا شدن مرد به بیماری های بدون علاج در صورتی که ادامه زندگی برای زن دیگر مهیا نباشد.
  • جنون مرد در صورتی که فسخ نکاح شرعا امکان نداشته باشد از شرایط طلاق زن از مرد می باشد.
  • از شرایط طلاق زن از مرد اعتیاد می باشد. اعتیاد مرد در صورتی که این اعتیاد به اساس و بنیاد خانواده خلل وارد کند و ادامه زندگی برای زن دشوار باشد.
  • ترک خانه و زندگی مرد بدون داشتن دلیل موجه می تواند از شرایط طلاق زن از مرد باشد. تشخیص اینکه دلیل مرد برای ترک زندگی موجه یا غیر موجه بوده است با دادگاه می باشد. در صورتی که ترک خانه به مدت شش ماه و بدون عذر موجه باشد امکان طلاق برای زن فراهم است.
  • در صورتی که زوجه بتواند برای اعمالی نظیر ارتکاب جرم و انجام هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی وی باشد، می تواند برای شوهر خود محکومیت و در نتیجه آن درخواست طلاق کند. 
  • در صورتی که با گذشت پنج سال از زندگی زن بتواند ثابت کند مرد عقیم است و صاحب فرزند نمی شوند.
  • اگر مرد به مدت شش ماه مفقودالاثر شود زن می تواند از این شرط برای جدایی و طلاق استفاده کند.
  • از دیگر شرایط طلاق زن از مرد می توان به مورد گرفتن همسر دوم از طرف مرد اشاره کرد. اگر زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند، زن قادر به درخواست طلاق است.
شرایط طلاق زن

اثبات خیانت مرد در دادگاه از شرایط طلاق زن چگونه است؟ 

خیانت مرد به زن را می توان در ارتباط نامشروع با زن نامحرم و یا ازدواج دائم و موقت با زن دیگری غیر از همسر خود دانست! توجه داشته باشید که ازدواج مجدد مرد زمانی از شرایط طلاق زن از مرد به حساب می آید که شرط آن در سند ازدواج آورده شده باشد. به غیر از این با ازدواج مجدد مرد درخواست طلاق زن با این ادله از سوی دادگاه پذیرفته نخواهد بود.

شرایط طلاق زن

سوالات متداول درباره شرایط طلاق زن از مرد

سوالات بسیاری است که زنان درباره شرایط طلاق زن از مرد پس از به مشکل خوردن با همسر خود مطرح می کنند. ما در ادامه به برخی از مهمترین آنها خواهیم پرداخت.

  • زمانی که طرفین برای طلاق توافق کرده اند و علت توافق نیز دعوای خانوادگی بوده است، تکلیف طلاهای خریداری شده چیست؟ آیا به مرد خواهد رسید یا زن؟  

در صورتی که طلای گرفته شده به طرف مقابل تملیک شده باشد حق باز پس گیری آن وجود ندارد.

  • در زمانی که مرد یا زن قصد طلاق از یک دیگر را دارند، در باب موضوع مهریه و پرداخت آن، آیا بابت پرداخت مهریه و نفقه دادگاه خانواده می تواند تقسیط بنماید یا خیر؟ 

در مورد طلاق و در بحث امور مالی دادگاه اعلام نظر خواهد کرد. درباره تقسیم و تقسیط نیز زوج می تواند درخواست اعسار به جهت تقسیط کند با اعلام زوج دال بر معسر بودنش به همراه مدارک و مستندات اعسار دادگاه به موضوع می پردازد و پس از احراز معسر بودن و پذیرش دادگاه بر مبنای فاقد دارایی بودن زوج اعسار را اعلام و مهریه و نفقه تقسیط می گردد و در غیر اینصورت اعسار به تقسیط پذیرفته  نخواهد شد.  

  • آیا بعد از تعیین میزان مهریه به هنگام طلاق امکان افزایش آن وجود دارد؟! 

بر طبق قوانین مدنی امکان استناد مهریه وجود نخواهد داشت؛ به این معنا که پس از عقد و تعیین مهریه و ثبت آن افزایش مهریه چه توافق و غیر توافقی قانونی نخواهد بود.

شرایط طلاق زن

کلیس آندره

کلیس آندره، نامی که در دنیای امنیت شبکه به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر برجسته شناخته می‌شود. او با انگیزه و تعهد عمیق به حفظ امنیت در دنیای دیجیتال، در حال تألیف مقالاتی برای وب‌سایت‌ها و منابع تخصصی می‌باشد. تخصص اصلی کلیس آندره در زمینه امنیت شبکه و فناوری‌های اطلاعاتی قرار دارد. او با داشتن دانش گسترده‌ای در مباحث مختلف امنیت شبکه از جمله رمزنگاری، نفوذ و تشخیص تهدیدات، توانسته است مقالاتی با محتوای غنی و عمیق تولید کند. با تجربه‌های متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه امنیت شبکه، کلیس توانسته است راهکارها و راهنماهای مؤثری را برای مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و افراد علاقه‌مند به امنیت دیجیتال ارائه دهد. مقالات او به عنوان منابع معتبر در زمینه امنیت شبکه شناخته می‌شوند. با زبانی ساده و قابل فهم، کلیس توانسته است مفاهیم پیچیده امنیت شبکه را برای عموم مخاطبان تبیین کند. او با تمرکز بر راه‌حل‌های عملی و نکات کلیدی، مخاطبان را در جهت تقویت امنیت شبکه‌های خود هدایت می‌کند. با توجه به تلاش‌های فراوان کلیس آندره در ارتقاء امنیت دیجیتال، مقالات وی به عنوان راهنماهای مهم و ضروری در دنیای پیچیده و پرخطر امنیت شبکه به شمار می‌آیند. او با تأکید بر آگاهی و آموزش، به ارتقاء امنیت دیجیتال جامعه کمک می‌کند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا