گوشی های هوشمند

انواع سیستم عامل گوشی های هوشمند (اندروید،آی‌اواس،سیمبین،Kaios،ویندوز فون)

تعداد روزافزون سیستم عامل گوشی های هوشمند که از دستگاه های کوچک دستی استفاده می کنند و به طور مشترک همه ی آنها  تلفن های هوشمند نامیده می شوند و به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است. باز بودن این محیط های جدید منجر به دامنه جدیدی از برنامه ها و بازارها شده و ادغام بیشتر با سرویس های آنلاین موجود مانند بانکداری الکترونیکی و غیره را امکان پذیر کرده است. سازندگان گوشی های هوشمند به نوبت برای پیشی گرفتن از یکدیگر برای ذخیره سازی ، سرعت پردازنده، سازگاری سیستم عامل و دوربین رقابت می کنند. بیشترین نرم افزار – سیستم عامل گوشی های هوشمند – است که بیشترین اختلاف را در محبوبیت و سهم بازار گوشی های هوشمند ایجاد می کند. ما در این مقاله درباره بهترین برنامه هک گوشی اندروید جامع صحبت کردیم.

سیستم عامل گوشی های هوشمند چیست؟

سیستم عامل گوشی های هوشمند  یک نرم افزار است که امکان اجرا شدن برنامه ها را به دستگاه های موبایل تبلت ها و رایانه های شخصی(لوحی) می دهد. اکثر سیستم عامل های تلفن همراه فقط روی سخت افزار خاصی کار می کنند. به عنوان مثال، یک iPhone با iOS و Google Pixel با Android اجرا می شود. سیستم عامل تلفن همراه معمولاً هنگامی که دستگاه روشن می شود، با ارائه یک صفحه نمایش با نمادها یا کاشی هایی که اطلاعات را ارائه می دهند و دسترسی به برنامه را فراهم می کنند، شروع به کار می کند. سیستم عامل موبایل  همچنین اتصال شبکه تلفن همراه و بی سیم و همچنین دسترسی تلفن را مدیریت می کنند.

پس، به نکته اول برگردیم. چند نفر را می‌شناسید که گوشی با سیستم عامل ویندوز (Windows) دارند؟ یا یک گوشی بلک‌بری (Blackberry)؟ دقیقا. حالا، سامسونگ در اینجا خلاف قاعده است، اما کمی گمراه‌کننده است. بیشتر گوشی‌های هوشمند سامسونگ، مانند دستگاه‌هایی با برند گلکسی (Galaxy)، در واقع بر روی سیستم عامل اندروید (Android) اجرا می‌شوند. سیستم عامل بادا (Bada) در سال 2013 منسوخ شد، زمانی که توسعه‌دهندگان سامسونگ آن را با پروژه تایزن (Tizen) ادغام کردند. تایزن نیز بر روی گوشی‌های سامسونگ زد (Z)، ساعت‌های هوشمند، دوربین‌ها و دیگر دستگاه‌های هوشمند مانند یخچال‌ها اجرا می‌شود. بله، شما درست خوانده‌اید.

سیستم عامل گوشی های هوشمند چیست؟

دو بزرگترین سیستم عامل موبایل، اندروید و آی‌اواس (iOS) هستند، که با داشتن 98.7 درصد از سهم بازار در ایالات متحده، اکثر تلفن‌های هوشمند را تحت پوشش قرار می‌دهند. اندروید پایگاه کاربری کمی بزرگتری دارد که بیشتر به دلیل در دسترس بودن آن بر روی دستگاه‌های مختلف از تولیدکنندگان گوناگون مانند HTC، ال‌جی (LG)، موتورولا (Motorola)، سامسونگ و غیره است. از طرف دیگر، سیستم عامل آی‌اواس فقط بر روی محصولات اپل اجرا می‌شود.

اندروید در مقابل آی‌اواس

گوگل یک گام از اپل پیش‌تر بود و اولین نسخه از اندروید را در سال 2008 منتشر کرد. این نسخه در آن زمان با نام “Astro” شناخته می‌شد و سپس از طریق تعدادی از بروزرسانی‌ها به “Cupcake”، “Donut”، “Eclair”، “Froyo” و غیره گذشت. آیا الگو را می‌بینید؟ توسعه‌دهندگان اندروید نام‌های کد بروزرسانی را با تم شیرینی‌ها، البته به ترتیب الفبایی، انتخاب می‌کنند. آخرین بروزرسانی، به نام “Pie” یا به عبارت دیگر اندروید 9.0، در سال 2018 منتشر شد.

آی‌اوس 1.0، که در داخلی با نام “Alpine” شناخته می‌شد، برای اولین بار در سال 2011 همزمان با انتشار اولین آیفون عرضه شد. اپل از نام‌های کد عمومی برای آی‌اوس استفاده نمی‌کند مانند آنچه که برای مک‌اواس انجام می‌دهد، اما نگران نباشید، این نام‌های کد هنوز درون شرکت وجود دارند – با نام‌های مرتبط با ایستگاه‌های اسکی مانند “Big Bear” و “Telluride”. آخرین بروزرسانی، به نام “Peace” یا آی‌اوس 12، در سال 2018 منتشر شد.

پرسش این است که کدام سیستم عامل برای موبایل بهتر است؟

سیستم‌عامل‌های موبایل مختلف قابلیت‌ها و نقاط قوت متفاوتی دارند، بنابراین باید تصمیم بگیرید که چه چیزی برای شما مهم‌تر است. اگر به دنبال گزینه‌های سفارشی‌سازی پیشرفته هستید، ممکن است اندروید گزینه مناسبی باشد. اگر هم از محصولات اپل مانند مک‌بوک، آیپد یا اپل واچ استفاده می‌کنید – یا حتی همه آن‌ها – آی‌اوس مناسب برای سازگاری بین دستگاه‌هاست.

در مورد دسترسی به برنامه‌ها، این دو پلتفرم تقریباً مشابه هستند با 2.6 میلیون برنامه در فروشگاه گوگل پلی (Google Play) و 2.2 میلیون برنامه در فروشگاه اپل (App Store) به ترتیب. با این حال، توسعه برنامه برای بیش از یک سیستم عامل ممکن است پیچیده باشد زیرا معمولاً نیاز به ایجاد چندین ساختار دارد.

پرسش این است که کدام سیستم عامل برای موبایل بهتر است؟

برنامه‌های آی‌اواس (iOS)

برای توسعه برنامه‌های آی‌اواس نیازمند یک مجموعه ویژه از ابزارها هستیم که به برنامه‌نویسان کمک می‌کند تا برنامه‌ها را برای دستگاه‌های اپل مانند آیفون، آیپد و آیپاد تاچ ایجاد کنند. با این حال، با اعلام اخیر به iOS 13، آیپدها دیگر بر روی iOS اجرا نمی‌شوند. به جای آن، یک سیستم‌عامل مجزا به نام iPadOS برای آن‌ها وجود دارد که مشابه با watchOS و tvOS جداگانه عمل می‌کند. این موضوع مهم است که توسعه‌دهندگان iOS باید در هنگام ساخت برنامه‌ها با ویژگی‌های پیشرفته و تفاوت‌های مدل‌های مختلفی که در حال حاضر استفاده می‌شوند، در نظر بگیرند.

برنامه‌های اندروید

ساخت برنامه‌ها برای اندروید یکمی متفاوت است زیرا برنامه‌نویسان باید تفاوت‌های سخت‌افزاری را در نظر بگیرند. به طور کلی، توسعه نرم‌افزار زمانی که با تنوع سخت‌افزارها همخوانی داشته باشد، بسیار سخت‌تر می‌شود. به عنوان مثال، اندازه صفحه نمایش را مورد نظر قرار دهید – تصور کنید چقدر اندازه‌های مختلف صفحه نمایش در دستگاه‌های اندروید وجود دارد.

برنامه‌های چند پلتفرمی

برنامه‌های برتر عمدتاً دوبار ساخته می‌شوند، یکبار برای iOS و یکبار برای اندروید. اما مواردی هم هستند که توسعه موبایل چند پلتفرمی منطقی است. بسته به ویژگی‌های برنامه، توسعه‌دهندگان می‌توانند یک برنامه بنویسند و آن را بر روی هر دو سیستم‌عامل یا بر روی بسیاری از سیستم‌های عامل اجرا کنند.

سیستم عامل گوشی های هوشمند

 پرکاربردترین سیستم عامل ها

دو سیستم عامل بزرگ تلفن همراه اندروید و آی‌اواس هستند. اندروید دارای یک پایگاه کاربری کمی بزرگتر است که دلیل اصلی آن دسترسی به دستگاه های تولید کنندگان مختلف از جملهHTC ، LG ، Motorola ، Samsung و غیره است. از طرف دیگر ، iOS فقط روی محصولات اپل اجرا می شود.

سیستم عامل گوشی های هوشمند

انواع سیستم عامل موبایل

امروزه تعداد زیادی سیستم عامل گوشی های هوشمند موجود است و دو مورد از سیستم عامل های آیفون، Ios و سیستم عامل منبع باز گوگل، Google Android، از بیشتر مورد استفاده قرار گرفته اند. این دو سیستم عامل موبایل رویکردهای متفاوتی نسبت به سیستم عامل تلفن همراه دارند

اپل تنها دستگاه هایی را که بومی iOS پشتیبانی می کنند توزیع می کند و رویکرد “باغ دیواری” را در پیش می گیرد که در آن اپل کلیه برنامه ها و سرویس های موبایلی را که می توانند در دستگاه های iOS اجرا شوند تنظیم می کند. اپل iOS را توسعه داده تا از طریق هسته XNU خود اجرا شود. اپل همچنین چندین سیستم عامل موبایل  خاص دستگاه مانند watchOS  را برای Apple Watch و iPadOS را برای تبلت های iPad منتشر کرده است.

سیستم عامل گوشی های هوشمند  دیگری نیز در وجود دارند، اما میزان پذیرش آنها بسیار کمتر از iOS و Android است. این سیستم عامل های دیگر شامل KaiOS ، Sailfish OS و Huawei Harmony OS WINDOWS MOBILE (تلفن ویندوز) هستند.

سیستم عامل گوشی های هوشمند

سیستم عامل اندروید

اندروید  یک  سیستم عامل موبایل منبع باز است که توسط Google توسعه یافته و در سال 2008 راه اندازی شده است. اندروید  یک سیستم عامل مبتنی بر Linux است که از Linux 2.6 برای ارائه خدمات اصلی مانند امنیت، مدیریت حافظه، مدیریت فرآیند، پشته شبکه و مدل درایور استفاده می کند. این مجموعه طیف گسترده ای از کتابخانه ها را ارائه می دهد که توسعه دهندگان برنامه را قادر می سازد تا برنامه های مختلفی بسازند. برنامه های اندروید معمولا به زبان برنامه نویسی جاوا نوشته می شوند.

iOS

Apple iOS  یک سیستم عامل موبایل با کد منبع بسته است که توسط اپل در سال 2007 تولید شده است. آن را فقط محصولات اپل (iPhone ، iPod و iPad) استفاده می کنند. معماری آی‌اواس مبتنی بر سه لایه است که با یکدیگر ترکیب شده اند. Cocoa touch  لایه ای است که زیرساخت های اساسی مورد استفاده برنامه ها را فراهم می کند. لایه دوم لایه رسانه است که علاوه بر ارائه نقاشی های دو بعدی (2D) و سه بعدی و پشتیبانی صوتی و تصویری، خدمات صوتی، فیلم متحرک، قالب های تصویری و اسناد را ارائه می دهد. لایه سوم سیستم عامل اصلی است که خدمات اصلی مانند انواع داده های سطح پایین، خدمات راه اندازی ، اتصال شبکه و دسترسی را فراهم می کند

سیستم عامل سیمبین

Symbian OS  یک سیستم عامل موبایل  با منبع باز است که به زبان برنامه نویسی c++   توسط Symbin Ltd  در سال 1977 نوشته شده است  این سیستم عامل ها بیشتر توسط تلفن های نوکیا استفاده می شود. سیستم عامل Symbian از چندین لایه مانند کتابخانه های سیستم عامل، موتورهای برنامه، MKV ، سرورها ، هسته و لایه رابط سخت افزار تشکیل شده است. سیمبیان رایج ترین سیستم عامل دستگاه همراه تا سال 2010 بود، زمانی که توسط Android طراحی و ساخته میشد.

سیستم عامل  Kaios

بر اساس سیستم عامل متوقف شده Mozilla Firefox ، بیشتر روی تلفن های  گنگ  کار می کند که به آن تلفن های ممتاز نیز گفته می شود. قدرت محاسبه این دستگاه های تلفن همراه بسیار محدود است، اما آخرین نسخه KaiOS می تواند مجموعه ویژگی های جامع تری را به این دستگاه ها مانند فروشگاه برنامه و دستیار Google وارد کند.

WINDOWS MOBILE (تلفن ویندوز فون)

Windows Mobile سیستم عامل گوش های هوشمند مایکروسافت است که در تلفن های هوشمند و دستگاه های همراه با یا بدون صفحه لمسی استفاده می شود. سیستم عامل گوش های هوشمند  مبتنی بر هسته Windows CE 5.2 است. در سال 2010 مایکروسافت یک پلت فرم جدید تلفن هوشمند را به نام Windows Phone 7 اعلام کرد.

سیستم عامل گوشی های هوشمند

بهترین سیستم عامل گوشی های هوشمند کدام است؟

سیستم عامل های مختلف تلفن همراه از نقاط قوت مختلفی برخوردار هستند بنابراین شما باید بفهمید که  چه چیزی بیشتر از همه برای شما مهم است. به عنوان یک کاربر، اگر به دنبال گزینه های پیشرفته و سفارشی هستید، Android ممکن است راهی برای پیشبرد آن باشد. اگر شما دارای Mac ، iPad یا Apple Watch هستید – یا هر سه – iOS برای سازگاری بین دستگاه ها عالی است.

سیستم عامل گوشی های هوشمند

ویژگی های سیستم عامل گوشی های هوشمند

سیستم عامل گوشی های هوشمند ویژگی های گوناگونی را به کاربران گوشی های هوشمند ارائه دهند. وجه اشتراکی که سیستم عامل های تلفن همراه  به شما ارائه می دهند شامل امکان اتصال به اینترنت از طریق مودم داخلی تلفن هوشمند و ارائه دهنده خدمات بی سیم مانند Verizon یا AT&T است. این شباهت عمده ای بین سیستم عامل گوشی های هوشمند و اکثر سیستم عامل های دسک تاپ است که برای دسترسی به اینترنت به شبکه Wi-Fi یا اتصال اترنت متکی هستند.

بسیاری از سیستم عامل گوشی های هوشمند  یک برنامه مرورگر وب بومی ارائه می دهند که به کاربران موبایل اجازه جستجو کردن در اینترنت را می دهد و کاربران می توانند با کمک آن صفحات وب را جستجو کنند. سیستم عامل گوشی های هوشمند ،فروشگاه های  پر از برنامه را ارائه می دهند که به کاربران  این تلفن های هوشمند اجازه  می دهد  که برنامه های تلفن همراه را بارگیری کنند. سیستم عامل گوشی های هوشمند همچنین دارای برنامه های محلی GPS (سیستم موقعیت یابی جهانی) هستند که به کاربران امکان می دهد مکان ها را جستجو کنند، دستورالعمل های گام به گام را دنبال کنند و در بعضی موارد، مکان را با دستگاه های مختلف به اشتراک بگذارند. البته ویژگی GPS به سخت افزار دستگاه تلفن همراه متکی است و بدون آن پشتیبانی نمی تواند اجرا شود.

سیستم عامل گوشی های هوشمند

از کجا بدانیم تلفن روی چه سیستم عاملی فعال است؟

اگر در حال خرید تلفن جدید هستید و می خواهید نام  نسخه سیستم عامل  را  بدانید می توانید در مشخصات محصول  ان را پیدا کنید.یا اگر تلفن هوشمند خود را در دست دارید، برای شناسایی سیستم عامل فعلی، تنظیمات را بررسی کنید. به یاد داشته باشید، هر بار که سیستم عامل تلفن خود را به روز می کنید ، نسخه به روز می شود.

انتخاب سیستم عامل موبایل مناسب برای شما

سیستم‌های عامل موبایل تنها یک بخش کوچک از تصویر کلی را تشکیل می‌دهند. بهتر است درباره سیستم‌های عامل به طور کلی بیشتر یاد بگیرید، از جمله مقایسه‌های مستقیم برخی از بزرگترین بازیکنان در این حوزه مانند ویندوز (Windows)، اپل (Apple) و گوگل (Google).

کلیس آندره

کلیس آندره، نامی که در دنیای امنیت شبکه به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر برجسته شناخته می‌شود. او با انگیزه و تعهد عمیق به حفظ امنیت در دنیای دیجیتال، در حال تألیف مقالاتی برای وب‌سایت‌ها و منابع تخصصی می‌باشد. تخصص اصلی کلیس آندره در زمینه امنیت شبکه و فناوری‌های اطلاعاتی قرار دارد. او با داشتن دانش گسترده‌ای در مباحث مختلف امنیت شبکه از جمله رمزنگاری، نفوذ و تشخیص تهدیدات، توانسته است مقالاتی با محتوای غنی و عمیق تولید کند. با تجربه‌های متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه امنیت شبکه، کلیس توانسته است راهکارها و راهنماهای مؤثری را برای مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و افراد علاقه‌مند به امنیت دیجیتال ارائه دهد. مقالات او به عنوان منابع معتبر در زمینه امنیت شبکه شناخته می‌شوند. با زبانی ساده و قابل فهم، کلیس توانسته است مفاهیم پیچیده امنیت شبکه را برای عموم مخاطبان تبیین کند. او با تمرکز بر راه‌حل‌های عملی و نکات کلیدی، مخاطبان را در جهت تقویت امنیت شبکه‌های خود هدایت می‌کند. با توجه به تلاش‌های فراوان کلیس آندره در ارتقاء امنیت دیجیتال، مقالات وی به عنوان راهنماهای مهم و ضروری در دنیای پیچیده و پرخطر امنیت شبکه به شمار می‌آیند. او با تأکید بر آگاهی و آموزش، به ارتقاء امنیت دیجیتال جامعه کمک می‌کند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا