آپشن رادار خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟
ایران رهیاب Blog Archivesآپشن رادار خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟
آیا تابهحال فکر کردهاید که چگونه اتومبیلهای خودران در ترافیکهای سنگین و جادههای پیچیده حرکت میکنند؟ یا اینکه خودروها چطور در بزرگراهها با سرعت ایمن حرکت میکنند و هنگام دنده عقب فاصله را تشخیص میدهند؟ سیستمهای پیشرفتهای مانند سنسورهای مختلف و هوش مصنوعی به خودروها کمک میکنند تا محیط اطراف را درک کرده و تصمیمات درستی بگیرند. در همه این شرایط رادارهای خودرو مانند رادار بین خطوط، نقطه کور، عابر پیاده و پارک خودرو و رادار کروزکنترل نقش کلیدی ایفا میکنند. در این مقاله توضیح میدهیم آپشن رادار خودرو چیست و چه کاربردهایی دارد. کمتر از 5 دقیقه مطالعه این مطلب کاربردی کافی است تا متوجه شوید چرا رادار خودرو یکی از مهمترین آپشنهای مربوط به حفظ ایمنی خودرو و سرنشینان است.
رادار خودرو؛ آپشنی که نجات بخش جان شماست!
رادار مانند جی پی اس خودرو یکی از فناوریهایی است که اطلاعات ارزشمندی در اختیار راننده قرار میدهد و از این طریق از بروز حوادث ناگوار جلوگیری میکند. در واقع رادار نوعی سیستم رادیویی است که با ارسال امواج رادیویی بهصورت پالسهای کوتاه و با فرکانسهای بالا و سپس دریافت بازتاب امواج، اطلاعات ارزشمندی را به دست آورده و به راننده منتقل میکند. این اطلاعات شامل فاصله، سرعت و جهت خودروهای دیگر، عابران پیاده و موانع موجود در اطراف خودرو است. خودرو با دریافت این اطلاعات به راننده هشدار میدهد، ترمز خودکار را فعال میکند یا حتی در مواردی کنترل خودرو را بهصورت خودکار بر عهده میگیرد تا از وقوع تصادف جلوگیری شود.
آشنایی با انواع رادار خودرو و کاربرد آنها
رادارها انواع مختلفی دارند که هر کدام نقش خاصی را ایفا میکنند. با این حال حتی اگر انواع رادار روی خودروی شما متصل باشد، به هیچ عنوان جای بهترین دزدگیر و ردیاب خودرو را نمیگیرند. این رادارها عبارتاند از:
- رادار جلو (هشدار برخورد): هشدار نزدیک شدن به خودروی جلویی.
- رادار تابلو خوان: اسکن تابلوهای هشدار جاده.
- رادار اتو پارک: پارک خودکار خودرو.
- رادار عابر پیاده: تشخیص و هشدار حضور عابر پیاده.
- رادار کروز کنترل: کنترل فاصله و سرعت خودرو.
در ادامه با 5 نوع از بهترین رادارها و کاربرد آنها آشنا میشوید.
1. رادار بین خطوط خودرو؛ تغییر مسیر بدون راهنما زدن ممنوع!
رادار بین خطوط کمک میکند که راننده صرفا بین خطوط معابر و در جهتی مستقیم حرکت کند. رادارهای بین خطوط مدلهای مختلفی دارند که هر کدام به طریقی این کار را انجام میدهند. بعضی از رادارها فرمان را قفل میکنند و فقط وقتی اجازه چرخاندن آن را میدهند که راهنما زده باشید. برخی دیگر به این صورت عمل میکنند که اگر بدون زدن راهنما جهت فرمان را عوض کنید، روی فرمان لرزشی به وجود میآورند تا به شما هشدار دهند.
در بعضی از سیستمهای حرفهایتر هم این رادار بهطورخودکار خودرو را به بین خطوط برمیگرداند. نسخه حرفهایتر این هشدارها (مانند هشدار عبور از سرعت غیر مجاز یا اخطار عبور از منطقه جغرافیایی تعیین شده) در انواع جی پی اس هوایی قابلدستیابی است.
2. رادار نقطه کور؛ چشم سوم شما هنگام رانندگی
رادار نقطه کور برای کمک به نظارت بر نقاط کور خودرو که در دیدرس راننده نیست، طراحی شده است. به این منظور دو سنسور در قسمت عقب خودرو وجود دارد که در صورت تشخیص جسم یا خودرویی در نقطه کور راننده، او را از این مسئله آگاه میکنند و هشدارهای لازم را میدهند. این هشدار معمولا بهصورت آلارم صوتی یا چراغ چشمکزنی است که روی داشبورد نمایش داده میشود.
برخی از رادارهای نقطه کور هشدار لرزشی هم دارند که در صورت نزدیک شدن خودروهای دیگر، فرمان یا صندلی راننده میلرزد. در واقع قابلیت همه انواع رادارهای نقطه کور مشابه نیست و این مورد درباره ردیابها هم صدق میکند. به همین دلیل قبل از تصمیمگیری توصیه میشود راهنمای خرید ردیاب خودرو را بخوانید.
3. رادار عابر پیاده خودرو؛ با تصادفات مرگبار خداحافظی کنید!
متاسفانه 25 درصد از تصادفات مرگبار را تصادفهای جادهای با عابران پیاده تشکیل میدهند. رادار عابر پیاده خودرو دقیقا با هدف کاهش این تلفات طراحی و تولید شده است که با استفاده از امواج رادیویی، حضور عابر پیاده را در زمان مناسب و با فاصله زیاد نسبت به خودرو تشخیص میدهد. اگر پس از هشدار وجود عابر پیاده، راننده عکسالعملی نشان ندهد، فاصله صفحات ترمز کاهش مییابد تا واکنش ترمز نسبت به میزان فشردگی پدال بیشتر شود. در مواردی که رادار عابر پیاده از حساسیت بالایی برخوردار باشد، خودرو بهطورخودکار متوقف میشود.
4. رادار پارک خودرو؛ پارک کردن ماشین بهراحتی آب خوردن
رادارهای پارک خودرو مشابه رادار نقطه کور همه اشیا و اجسام دورتادور ماشین را شناسایی کرده و با ارسال هشدارهای لازم، به راننده کمک میکنند تا خودرو را راحتتر پارک کند. درصورتیکه رادار پارک را فعال کنید، ابتدا موقعیت توسط حسگرهای 4 طرف خودرو آنالیز شده و پیامی صادر میشود تا متوجه شوید امکان پارک در آن ناحیه وجود دارد یا نه. برخی از سیستمهای پیشرفتهتر، رادار پارک کنترل خودرو را بهصورت کامل در دست میگیرند و ماشین را پارک میکنند. در این شرایط صرفا کافی است باتوجهبه هشدارهای صوتی به موقع گاز دهید و ترمز کنید.
5. رادار کروز کنترل ماشین؛ آپشنی برای تنظیم خودکار سرعت خودرو
رادار کروز کنترل ماشین، یکی از پیشرفتهترین آپشنهای خودرو محسوب میشود و مشابه با فناوری پیچیده گلوناس امکانات فوقالعادهای را در اختیار کاربر قرار میدهد. سنسورهای رادار کروز کنترل در قسمت جلویی ماشین وجود دارند و فاصله خودرو را با ماشین جلویی تخمین میزنند. درصورتیکه فاصله از حد مجاز کمتر باشد، هشدار صوتی صادر میشود و درصورتیکه راننده به هشدار توجهی نکند، سیستم بهطورخودکار فاصله از قبل تعیین شدهای را با ماشین جلویی حفظ میکند تا احتمال برخورد و تصادف کاهش یابد.
همینحالا با مجهز کردن خودرو خود به رادار، امنیت رانندگی را تضمین کنید!
در این مقاله به نقش و اهمیت رادارهای خودرو در افزایش امنیت و ایمنی خودروها پرداختیم. انواع مختلف رادارها شامل رادار جلو (هشدار برخورد)، تابلو خوان، اتو پارک، عابر پیاده و کروز کنترل معرفی و کاربردهای هر یک توضیح داده شد. همچنین به چگونگی عملکرد هر رادار در پیشگیری از تصادفات و کمک به راننده در شرایط مختلف اشاره کردیم. نقش کلیدی رادارها در تشخیص موانع، هشدار به راننده و حتی کنترل خودکار خودرو، نشاندهنده اهمیت این فناوری در حفظ ایمنی خودرو و سرنشینان است؛ بنابراین، استفاده از این آپشنها در خودروها بهکاهش تصادفات و افزایش امنیت کمک شایانی کند.
این محتوا برای شما چقدر ارزشمند بود؟
محصولات پرطرفدار
ردیاب خودرو
ردیاب آهنربایی
ردیاب شخصی
شیرین کریمی
سلام، شیرین کریمی هستم.
به شما کمک میکنم که متناسب با نیاز و بودجه خود ،محصول مناسب را انتخاب کنید.
از صحبت با شما خوشحال خواهم شد.
22410328