دسته‌بندی نشده

10 کاربرد مهم شبکه های کامپیوتری

کاربرد شبکه های کامپیوتری

کاربرد شبکه های اینتر نت بسیار وسیع و متنوع است . کمتر کسی را در دنیای امروزی پیدا می کنید که از یکی از کاربردهای شبکه  های کامپیوتری استفاده نکند. این کاربردها با سلایق مختلف تقسیم بندی شده است ما در این مقاله قصد داریم به 10 کاربرد مهم شبکه های کامپیوتری بپردازیم.

کاربردهای متنوع شبکه های کامپیوتری تقسیم بندی کاربردهای آن را مشکل می سازد . بعض ها آن را در سه قسمت کاربرد تجاری، خانگی و همراه تقسیم بندی کرده اند . بعضی آن را در 4 بخش:

ارتباطات

به اشتراک گذاری منابع

به اشتراک گذاری داده ها (یا) نرم افزار

صرفه جویی در پول

تقسیم بندی کرده اند. و بعضی به انواع شبکه ها یعنی شبکه شخصی، محلی، شهری، پردیس، گسترده و خاص و … اشاره کرده اند. به نظر ما همه این موارد را می توان در یک تقسیم بندی به عنوان 10 کاربرد مهم شبکه های کامپیوتری آورد که در زیر تشرح می کنیم:

1-به اشتراک گذاری اطلاعات و منابع

شبکه های کامپیوتری به سازمان هایی که واحدهایی جدا از یکدیگر دارند، اجازه می دهد تا اطلاعات را به شیوه ای بسیار موثر به اشتراک بگذارند. برنامه‌ها و نرم‌افزارهای موجود در هر رایانه‌ای توسط رایانه‌های دیگر متصل به شبکه قابل دسترسی هستند. همچنین به اشتراک گذاری تجهیزات سخت افزاری مانند چاپگرها و اسکنرها در بین کاربران مختلف امکان پذیر است

. به اشتراک گذاری منابع – استفاده از دستگاه های جانبی متصل به شبکه مانند چاپگرها، اسکنرها و دستگاه های کپی، یا به اشتراک گذاری نرم افزار بین چند کاربر، باعث صرفه جویی در هزینه می شود.

اشتراک گذاری یک اتصال اینترنتی واحد – مقرون به صرفه است و اگر شبکه را به درستی ایمن کنید می تواند به محافظت از سیستم های شما کمک کند.

افزایش ظرفیت ذخیره سازی – می توانید به فایل ها و چند رسانه ای مانند تصاویر و موسیقی دسترسی داشته باشید که آنها را از راه دور در سایر ماشین ها یا دستگاه های ذخیره سازی متصل به شبکه ذخیره می کنید

2-بازیابی اطلاعات از راه دور

از طریق شبکه های کامپیوتری، کاربران می توانند اطلاعات راه دور در موضوعات مختلف را بازیابی کنند. اطلاعات در پایگاه داده های راه دور ذخیره می شود که کاربر از طریق سیستم های اطلاعاتی مانند شبکه جهانی وب به آنها دسترسی پیدا می کند.

3-ارتباطات بین فردی سریع

شبکه های کامپیوتری سرعت و حجم ارتباطات را بی اندازه افزایش داده اند. نامه الکترونیکی (ایمیل) به طور گسترده برای ارسال متون، اسناد، تصاویر و ویدئوها در سراسر جهان استفاده می شود. ارتباطات آنلاین از طریق خدمات شبکه های اجتماعی چندین برابر افزایش یافته است.

پیام الکترونیکی: – پست الکترونیکی (ایمیل) پرکاربردترین برنامه شبکه است. تبادل الکترونیکی داده ها (EDI): – EDI اجازه می دهد تا اطلاعات تجاری بدون استفاده از کاغذ منتقل شود. ما می توانیم با افراد مختلف در سراسر جهان با یکدیگر تعامل داشته باشیم.

ایجاد ارتباط قدرتمند بین کارکنان، تیم، بخش به طور گسترده ای از هم جدا شده است. آنها به راحتی می توانند با هزینه بسیار کم از طریق تلفن همراه، رسانه های اجتماعی، تلفن، ایمیل، چت، تلفن ویدئویی، ویدئو کنفرانس، پیام کوتاه، MMS، گروه افزار و غیره با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

کنفرانس از راه دور: – با کمک کنفرانس از راه دور امکان برگزاری کنفرانس بدون حضور شرکت کنندگان در یک مکان وجود دارد. برنامه های کاربردی عبارتند از کنفرانس متنی ساده، کنفرانس صوتی، و کنفرانس ویدئویی.

شبکه های تلفن همراه – شبکه موبایل شبکه ای است که دستگاه های بدون کابل (بی سیم) را به هم متصل می کند. رایانه‌های همراه، مانند لپ‌تاپ، تبلت و رایانه‌های دستی، بخش‌هایی بودند که سریع‌ترین رشد را داشتند. در مناطق زمینی، شبکه به عنوان سلول توزیع شد، هر یک توسط فرستنده گیرنده تک مکان، اما به طور کلی سه سایت سلولی یا یک ایستگاه فرستنده گیرنده پایه ارائه می شود. این ایستگاه پایه پوشش شبکه و سایر ویژگی هایی را برای سلول فراهم می کند که می توان از آنها برای انتقال صدا، داده و سایر محتواها نیز استفاده کرد. به هم پیوستن همه پوشش های رادیویی منطقه جغرافیایی وسیع گفته می شود. این فرستنده گیرنده های قابل حمل برای ارتباط با یکدیگر با فرستنده های ثابت و حرکت از طریق بیش از یک سلول در طول انتقال استفاده می شد. برای مثال موبایل، تبلت، پیجر، لپ‌تاپ، مانند مودم‌ها و غیره با پهنای باند تلفن همراه درگیر هستند.

شبکه های اجتماعی – برای برقراری ارتباط با مردم در سراسر جهان از طریق رسانه های شبکه های اجتماعی، برنامه هایی مانند Whatsapp، Facebook، Twitter، Blogs، Pinterest، Classmate و غیره در حال استفاده کامل هستند. ما از طریق رسانه های اجتماعی افکار، ایده ها، فایل ها و همچنین چت های خود را به اشتراک می گذاریم.

4-تجارت الکترونیک

شبکه های کامپیوتری راه را برای انواع معاملات تجاری و تجاری آنلاین که معمولاً تجارت الکترونیک نامیده می شود، هموار کرده اند. کاربران و سازمان‌ها می‌توانند وجوه را جمع کنند، اقلام بخرند یا بفروشند، قبوض را پرداخت کنند، حساب‌های بانکی را مدیریت کنند، مالیات بپردازند، وجوه را انتقال دهند و سرمایه‌گذاری‌ها را به صورت الکترونیکی مدیریت کنند. خدمات مالی: – در حال حاضر، خدمات مالی کاملاً به شبکه های رایانه ای وابسته هستند. برنامه های اصلی عبارتند از جستجوهای تاریخچه اعتباری، خدمات ارز خارجی و سرمایه گذاری، و انتقال الکترونیکی وجوه (EFT) که به کاربر اجازه می دهد بدون مراجعه به بانک پول منتقل کند. بازاریابی و فروش: – شبکه های کامپیوتری به طور گسترده در هر دو شرکت فروش بازاریابی استفاده می شود. اینها توسط متخصصان بازاریابی برای جمع آوری، تبادل و تجزیه و تحلیل داده های مربوط به نیازهای مشتری و چرخه های توسعه محصول استفاده می شود. خرید از راه دور نیز بخش مهمی از برنامه های فروش است که از رایانه های ثبت سفارش یا تلفن های متصل به شبکه پردازش سفارش و خدمات رزرو آنلاین برای خطوط هوایی هتل ها و غیره استفاده می کنند.

10 کاربرد مهم شبکه های کامپیوتری

شبکه ها در تجارت در قرن بیست و یکم، ارتباطات عامل بسیار مهمی برای موفقیت در عملیات تجاری است. در آنجا با رشد شبکه های کامپیوتری و خدمات اینترنت سریع، تجارت نیز به شدت توسعه یافت. با توسعه رایانش ابری، دسترسی جهانی و مسائل امنیتی محدود شد. مکالمه اینترنتی مکالمه را سریعتر، تصمیم گیری سریع و صرفه جویی در پول بانکداری الکترونیکی راه را برای تراکنش های آسان هموار کرد. کسب و کار در مقیاس بزرگ یا کوچک B2C، B2B، B2G، C2B، C2C، C2G، G2B، G2C، G2G یا تجاری که اطلاعات را از طریق اینترنت منتقل می کند، قابل انجام است.

بازاریابی ارزان و انتخاب آسان محصولات از طریق اینترنت با رضایت مشتریان نیز قابل انجام است. تمدید شرکت، مجوز، سایر گواهی ها، پرداخت قبوض، رسید، صورتحساب، نگهداری سهام، بدون هیچ گونه مرز جغرافیایی از طریق اینترنت و شبکه های کامپیوتری قابل انجام است. یارانه های دولتی برای کسب و کار آنها در دسترس بود تا کسب و کار خود را با دیجیتالی کردن ارتقا دهند. تعاملات مستقیم انسانی به دلیل اینترنت کاهش می یابد. خریدار مستقیماً هر محصولی را از تولید کننده با هزینه کمتر خریداری می کند، هزینه های دلالی شخص میانی کاهش می یابد.

5-سیستم‌های بسیار قابل اعتماد

شبکه‌های کامپیوتری به سیستم‌ها اجازه می‌دهند که در طبیعت توزیع شوند که به موجب آن داده‌ها در منابع متعدد ذخیره می‌شوند. این سیستم را بسیار قابل اعتماد می کند. اگر در یک منبع خرابی رخ دهد، سیستم همچنان به کار خود ادامه می دهد و داده ها همچنان از منابع دیگر در دسترس خواهند بود. راه اندازی یک شبکه کامپیوتری یک راه سریع و قابل اعتماد برای به اشتراک گذاری اطلاعات و منابع در یک کسب و کار است. می تواند به شما کمک کند تا از سیستم ها و تجهیزات فناوری اطلاعات خود نهایت استفاده را ببرید.

6-سیستم های مقرون به صرفه

شبکه های کامپیوتری هزینه استقرار سیستم های کامپیوتری در سازمان ها را کاهش داده اند. پیش از این، برای سازمان ها ضروری بود که مین فریم های گران قیمت را برای محاسبات و ذخیره سازی راه اندازی کنند. با ظهور شبکه ها، راه اندازی رایانه های شخصی (PC) متصل به هم برای همین منظور کافی است. VoIP – پروتکل VoIP یا Voice over Internet انقلابی در سیستم های مخابراتی ایجاد کرده است. از این طریق، تماس‌های تلفنی به‌جای خطوط تلفن آنالوگ معمولی، به‌صورت دیجیتالی با استفاده از پروتکل‌های اینترنتی انجام می‌شود.

7-ساخت

امروزه شبکه های کامپیوتری در چندین جنبه از تولید از جمله خود فرآیند تولید استفاده می شوند. دو برنامه کاربردی که از یک شبکه برای ارائه خدمات لازم استفاده می‌کنند، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) و طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) هستند که هر دو به چندین کاربر اجازه می‌دهند به طور همزمان روی یک پروژه کار کنند.

8-تلویزیون کابلی

خدمات آینده ارائه شده توسط شبکه تلویزیون کابلی می تواند شامل ویدئو در صورت درخواست و همچنین خدمات اطلاعاتی، مالی و ارتباطی مشابهی باشد که در حال حاضر توسط شرکت های تلفن و شبکه های کامپیوتری ارائه می شود. خدمات اطلاعاتی: – خدمات اطلاعات شبکه شامل تابلوهای اعلانات و بانک های داده است. یک وب سایت جهانی که مشخصات فنی یک محصول جدید را ارائه می دهد یک سرویس اطلاعاتی است.

9-خدمات دایرکتوری

با استفاده از خدمات دایرکتوری، امکان ذخیره آخرین فایل ها در یک مکان مرکزی برای سرعت بخشیدن به عملیات جستجو در سراسر جهان وجود دارد. تلفن همراه: – در گذشته، دو طرفی که مایل به استفاده از خدمات شرکت تلفن بودند، باید از طریق یک اتصال فیزیکی ثابت به هم متصل می شدند. اما، در حال حاضر شبکه تلفن همراه امکان حفظ اتصالات تلفن بی سیم را حتی در هنگام سفر در مسافت های طولانی فراهم می کند.

10- صرفه جویی در زمان

به عنوان مثال دسترسی شبکه ای به یک پایگاه داده مشترک می تواند از کلید زدن چندین بار داده های مشابه جلوگیری کند، در زمان صرفه جویی شود و از خطاها جلوگیری کند. کارکنان می توانند با پرس و جوها برخورد کنند و در نتیجه به اشتراک گذاری داده های مشتری، استاندارد بهتری از خدمات ارائه دهند مزایای هزینه شبکه های کامپیوتری ذخیره سازی اطلاعات در یک پایگاه داده متمرکز نیز می تواند به کاهش هزینه ها و افزایش کارایی کمک کند. مثلا: کارکنان می توانند در مدت زمان کمتری با مشتریان بیشتری سروکار داشته باشند زیرا دسترسی مشترک به پایگاه های داده مشتریان و محصولات دارند شما می توانید مدیریت شبکه را متمرکز کنید، به این معنی که پشتیبانی کمتری از فناوری اطلاعات مورد نیاز است شما می توانید هزینه ها را از طریق اشتراک گذاری تجهیزات جانبی و دسترسی به اینترنت کاهش دهید شما می‌توانید خطاها را کاهش دهید و با استفاده از یک منبع اطلاعاتی، همه کارکنان را بهبود بخشید. به این ترتیب، می‌توانید نسخه‌های استاندارد دفترچه‌های راهنما و فهرست‌های راهنما را در دسترس آن‌ها قرار دهید و از یک نقطه به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده نسخه پشتیبان تهیه کنید و از یکپارچگی اطمینان حاصل کنید.

یک مورد دیگر که بهتر است از آن به عنوان یک الزام در کاربرد شبکه های کامپیوتری نصب نرم افزارهای SPYاست . همانگونه که آنتی ویروسها یک الزام است برای کنترل فرزندان و کارکنان در حال انجام کار نیاز به این برنامه ها دیده می شود.

کلیس آندره

کلیس آندره، نامی که در دنیای امنیت شبکه به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر برجسته شناخته می‌شود. او با انگیزه و تعهد عمیق به حفظ امنیت در دنیای دیجیتال، در حال تألیف مقالاتی برای وب‌سایت‌ها و منابع تخصصی می‌باشد. تخصص اصلی کلیس آندره در زمینه امنیت شبکه و فناوری‌های اطلاعاتی قرار دارد. او با داشتن دانش گسترده‌ای در مباحث مختلف امنیت شبکه از جمله رمزنگاری، نفوذ و تشخیص تهدیدات، توانسته است مقالاتی با محتوای غنی و عمیق تولید کند. با تجربه‌های متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه امنیت شبکه، کلیس توانسته است راهکارها و راهنماهای مؤثری را برای مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و افراد علاقه‌مند به امنیت دیجیتال ارائه دهد. مقالات او به عنوان منابع معتبر در زمینه امنیت شبکه شناخته می‌شوند. با زبانی ساده و قابل فهم، کلیس توانسته است مفاهیم پیچیده امنیت شبکه را برای عموم مخاطبان تبیین کند. او با تمرکز بر راه‌حل‌های عملی و نکات کلیدی، مخاطبان را در جهت تقویت امنیت شبکه‌های خود هدایت می‌کند. با توجه به تلاش‌های فراوان کلیس آندره در ارتقاء امنیت دیجیتال، مقالات وی به عنوان راهنماهای مهم و ضروری در دنیای پیچیده و پرخطر امنیت شبکه به شمار می‌آیند. او با تأکید بر آگاهی و آموزش، به ارتقاء امنیت دیجیتال جامعه کمک می‌کند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا