طلاق در خارج از کشور چگونه است؟
طلاق به معنای جدایی میان زن و مرد است. در تمامی کشورها طلاق دارای مراحلی است که باید گذرانده شود. در این مقاله قصد داریم درباره طلاق در خارج از کشور با شما صحبت کنیم و انواع درخواست طلاق را بررسی و درباره آن اطلاعاتی را با شما به اشتراک می گذاریم. با ما همراه باشید.
طلاق در خارج از کشور چگونه است؟
یکی از سوالاتی که بسیار پرسیده می شود این است که طلاق در خارج از کشور چگونه است و افرادی که مقیم کشورهای خارجی هستند طبق قوانین کدام کشور به درخواست های طلاق آن ها رسیدگی خواهد شد؟ طلاق در خارج کشور نیز دارای قوانینی است که باید رعایت شود. قوانین طلاق در خارج کشور به این موضوع بستگی دارد که شما مقیم کدام کشور باشید؟ برای مثال ایرانی های مقیم کشورهای خارجی در صورت طلاق با توجه به قوانین طلاق در کشورهای خارجی باید عمل نمایند. و طبعا قوانین آن کشور برای آنان لحاظ خواهد شد. اما اگر فردی مقیم خارج از ایران باشد و طرف مقابل وی داخل ایران، در این حالت چگونه باید درخواست طلاق را به اماکن مربوطه ارائه داد و قوانین کدام کشور لحاظ خواهد شد؟ در ادامه به بررسی بیشتری درباره این موضوع می پردازیم.
طلاق توافقی در خارج از ایران چگونه است؟
طلاق توافقی در تمامی کشورها دارای شرایط تقریبا یکسانی است و برای انجام آن باید هر دو طرف رضایت خود را از طلاق اعلام کنند. اما به طور کلی طلاق در خارج از کشور دارای شرایط متفاوتی نسبت به داخل ایران است. در طلاق توافقی خارج از کشور ایران هر دو طرفین باید در موارد به توافق رسیده و تصمیم آنان نیز برای جدایی قانونی محترم شمرده خواهد شد. اما اگر در مواردی نیز به توافق نرسند در این میان قوانین کشور تعیین تکلیف خواهد کرد و سپس مراحل انجام جدایی قابل پیگیری خواهد بود. طلاق توافقی در خارج از کشور و نیز داخل کشور ما ایران دارای قواعدی یکسان و مبنی بر تصمیمات زوجین اجرایی خواهد شد. قوانین در تمامی کشورها به صورت عادلانه لازم الاجراست و باید کاملا اجرایی شود. البته این قوانین و توضیحات بسته به زمانی است که هر دو طرفین در یک کشور باشند. در شرایطی که طرفین در یک کشور زندگی نکنند این شرایط کمی متفاوت تر خواهد بود. در این میان باید به بررسی انواع طلاق دیگر در خارج از کشور اشاره ای داشته باشیم و درباره آنان مفصل صحبت کنیم.
زمانی که طرفین در یک کشور زندگی نکنند
ممکن است این سوال ایجاد شود زمانی که هر دو طرف در یک کشور مقیم نباشند چه باید کرد؟ در این بین باید به نکته ای بسیار مهم اشاره کنیم. در شرایطی ممکن است هر دو طرفین در یک کشور زندگی نکنند. در این میان فردی که خواهان طلاق است درخواست جدایی خود را به اماکن قضایی کشور مقیم خود ارائه می دهد و طرف مقابل نیز می تواند وکیل طلاق خارج از کشور خود را برای انجام مراحل طلاق معرفی کند. باقی مراحل توسط وکیل انجام خواهد شد و پیگیری های لازم برای انجام مراحل طلاق نیز لازم الاجرا می باشند. در صورتی که فرد متقابل نیز رضایت خود را برای طلاق اعلام کند مراحل انجام می شود در غیر این صورت باید در موارد لازم طرفین به توافق رسیده و یا قوانین کشور در این میان تعیین تکلیف کنند. به صورت کلی قوانین دارای مراحلی یکسان است اما با توجه به جدایی طرفین در کشورهای گوناگون تغییراتی در این میان حاصل می شود. اما نتایج کار تفاوتی نخواهد داشت و برای طلاق معمولا با توجه به قوانین وضع شده یکسان رسیدگی و پیگیری های لازم اجرایی خواهد شد.
طلاق غیابی خارج از کشور چگونه است؟
در کشور ایران حق طلاق با مرد است. در نتیجه اگر مرد در ایران حضور داشته باشد می تواند درخواست طلاق غیابی خود را برای زوجه که در کشورهای دیگر است صادر کند. در صورتی که مرد دیگر تمایلی به ادامه زندگی نداشته باشد می تواند غیابا درخواست طلاق در خارج از کشور را به صورت غیابی صادر کرده و فرآیند جدایی انجام پذیرد. همچنین زن می تواند با وکیل طلاق امور جدایی خود را پیگیری نماید. طلاق غیابی مناسب زمانی است که یکی از دو طرفین حضور نداشته باشد و یا در کشور دیگری زندگی کند. در این زمان غیابا می توان فرآیند طلاق و جدایی را پیگیری نمود.
سوالات متداول
در این بخش از مقاله قصد داریم به چندین سوال متداول درباره طلاق در خارج از کشور با شما صحبت کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
به چند وکیل برای انجام طلاق توافقی نیاز داریم؟
به طور کلی برای انجام امور طلاق در خارج از کشور نیاز به یک وکیل خواهید داشت. یک وکیل برای زوج و یک وکیل برای زوجه نیاز خواهد بود.
در طلاق توافقی بر روی چه مسائلی باید به توافق برسیم؟
برای طلاق توافقی باید بر روی مسائلی همچون نگهداری فرزندان، بازپس گیری هدایا، جهیزیه، نفقه و پرداخت مهریه به توافق کامل رسیده باشید.
چه تفاوتی میان طلاق توافقی و طلاق یک طرفه وجود دارد؟
برای انجام طلاق یک طرفه یکی از طرفین خانم یا آقا می تواند درخواست طلاق را ارائه دهد. اما در طلاق توافقی باید هر دو طرفین رضایت خود را از جدایی و توافق درباره مسائل ذکر شده اعلام کنند.
آیا در طلاق توافقی مهریه باید پرداخته شود؟
پرداخت مهریه باید با توافق طرفین انجام شود. ممکن است در طلاق توافقی مهریه کاملا بخشیده شود یا پرداخت آن به صورت کامل انجام گیرد. این موضوع به این مسئله بستگی دارد که توافق طرفین در مباحث مهم توافقی به چه صورتی انجام شود.
جمع بندی مطلب طلاق در خارج از کشور
طلاق همیشه به معنای جدایی و آخرین راه برای زوجین می باشد. در تمامی کشورها طلاق به معنای جدایی قانونی و شرعی است و بعد از انجام آن دیگر طرفین به عنوان همسر یکدیگر شناخته نمی شوند. در این مقاله سعی داشتیم نگاه کلی درباره طلاق و فرآیند انجام طلاق در خارج از کشور را بررسی و درباره آن مفصل با شما صحبت کنیم. همان طور که می دانید برای انجام طلاق در خارج از کشور نیاز است تا با قوانین کشور آشنا باشید و شرایط طلاق توافقی و یک طرفه را در خارج از ایران بدانید. برای این منظور بهتر است تا انجام فرآیند طلاق را به عهده وکیل طلاق خارج از کشور بسپارید تا کلیه حق و حقوق شما رعایت شود و فرآیند جدایی با سرعت بیشتری انجام گیرد.