دسته‌بندی نشده

اصول طراحی شبکه های کامپیوتری

طراحی شبکه های کامپیوتری

وقتی صحبت از طراحی می شود باید دید چگونه این طراحی باید شکل بگیرد. این چگونگی در بر گیرنده مفاهیمی مانند اصول و مبانی است. ما در اینجا می خواهیم به اصول طراحی شبکه های کامپیوتری بپردازیم.

اصول طراحی شبکه های کامپیوتری

در گزینه من سیسکو بهترین فروشنده برای ارائه راه حل شبکه است. طراحی یک شبکه موثر و سپس انتخاب بهترین سخت افزار و نرم افزار برای شبکه شما، رمز موفقیت کسب و کار شماست. این مقاله در مورد اصول اساسی طراحی است که هنگام طراحی شبکه باید رعایت شود. در حالی که به طور مستقیم به اصول طراحی می رویم ابتدا قسمت شبکه شرکتی را درک می کنیم. شبکه یک سازمان را می توان به سه گروه تقسیم کرد:

  1. مرکز اطلاعات
  2. شبکه
  3. برنامه های کاربردی

هر منطقه متخصصان، بودجه و چالش های خاص خود را دارد. سیسکو یک ساختار در هم تنیده برای ایجاد سه معماری برای هر منطقه ایجاد کرده است که مدیریت و فرآیندی را برای مدیریت هر بخش از شبکه و ادغام با مناطق دیگر ارائه می دهد:

  1. معماری شبکه های بدون مرز Cisco Borderless Network Architecture یک راه حل نسل بعدی است که اتصال ایمن، قابل اعتماد و بدون درز را به هر کسی و هر چیزی، در هر مکان و در هر زمان ممکن می کند.
  2. معماری همکاری – معماری مشارکتی شامل برنامه های ارتباطی و همکاری، معماری های سازمانی و همکاری است.
  3. معماری مرکز داده/مجازی سازی معماری مرکز داده/مجازی سازی سیسکو بر اساس سیسکو Data Center 3.0 ساخته شده است. این شامل مجموعه ای جامع از فناوری ها و خدمات مجازی سازی است که شبکه، محاسبات، ذخیره سازی و پلتفرم های مجازی سازی را با هم ترکیب می کند.
بیشتر بخوانید:  انواع بدافزار ها را بشناسید! (بد افزار چیست؟)

در ادامه برخی از روش ها/مدل های شبکه که مبانی و اصول اولیه طراحی شبکه را برای یک سازمان تعریف می کنند، آورده شده است

  1. . خط مشی ها و رویه های سازمان
  2. ملزومات زیرساخت شبکه
  3. سیسکو PDIOO
  4. نحوه طراحی شبکه (فرایند طراحی 8 مرحله ای)

 

خط مشی ها و رویه های سازمان:

هنگام طراحی یک شبکه، باید از سیاست‌های شرکت، محدودیت‌ها، رویه‌ها و سایر قوانین/توافق‌نامه‌های مرتبط آگاه باشید که می‌تواند بر روند طراحی شبکه شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال با توجه به الزامات HIPPA شما باید سطح مشخصی از امنیت و سایر استانداردهای شبکه را ارائه و پیاده سازی کنید.

ملزومات زیرساخت شبکه

 سیسکو توصیه می‌کند هنگام طراحی شبکه، موارد زیر را در نظر داشته باشید و اینها جنبه کلیدی هر شبکه هستند

  1. . دسترسی
  2. بهره وری
  3. عملکرد
  4. مدیریت پذیری
  5. کارایی
  6. مقیاس پذیری
اصول طراحی شبکه های کامپیوتری

دسترسی

برنامه های کاربردی مهم تجاری شما در تمام مدت برای مجوز دادن به افراد در دسترس هستند، اکثر شرکت ها 24 ساعته کار می کنند و شما باید راه های جایگزین برای دسترسی به برنامه های کاربردی مهم خود را در صورت خرابی رسانه یا پیوند اصلی داشته باشید، به عنوان مثال می توانید از اتصال شماره گیری به عنوان پشتیبان استفاده کنید. هدف در دسترس بودن در حین طراحی شبکه، تنظیم افزونگی به گونه ای است که منابع برای اجازه دادن به افراد همیشه در دسترس باشد.

بهره وری

با قرار دادن بهترین سخت افزار و نرم افزار در شبکه می توانید کارایی را فراهم کنید. همچنین از مقرون به صرفه بودن تجهیزات شبکه خود اطمینان حاصل کنید، همچنین می توانید با انتخاب مناسب ترین و مقرون به صرفه ترین سخت افزار و نرم افزار، کارآمدترین شبکه را بسازید. شما می توانید کارایی را با QoS، AAA و فیلترینگ فراهم کنید.

بیشتر بخوانید:  برنامه هک تلگرام Plc بدون دسترسی به گوشی

عملکرد

همه برنامه ها و دستگاه های شبکه شما باید همه عملکردها را به درستی انجام دهند. شما باید مطمئن شوید که آیا زیرساخت شبکه شما تمام سرویس‌های در حال اجرا در شبکه شما را فرض می‌کند؟ به عنوان مثال، شما از دات‌نت مایکروسافت استفاده می‌کنید، پس از آن پهنای باند و سخت‌افزار کافی برای کار با برنامه‌های خود برای کارآمدی دارید.

قابلیت مدیریت

شما می توانید شبکه خود را با استفاده از ابزارهای مختلفی مانند Ciscoworks یا ابزارهایی که می توانند کنترل شبکه را بهبود بخشند مانند مدیریت ظرفیت، نظارت بر عملکرد و تشخیص خطا مدیریت کنید. همچنین باید امنیت شبکه را مدیریت کنید.

کارایی

همچنین باید در طول طراحی شبکه بر عملکرد شبکه تمرکز کنید، مطمئن شوید که همه برنامه ها و دستگاه های شما پهنای باند مورد نیاز خود را دارند.

مقیاس پذیری

شبکه شما باید برای بهبودها و نصب های آینده مقیاس پذیر باشد. طراحی شما باید به اندازه کافی منعطف باشد تا اکتساب ها را ادغام کند.

Cisco PPDIOO چیست؟

PPDIOO (آماده سازی Prepar    ، برنامه ریزی Plan ، طراحی Design  ، پیاده سازی  Implement    ، عملیات  Operate     و بهینه سازی  Optimize   ) چرخه حیات شبکه است که توسط سیسکو تعریف شده است. PPDIOO دارای شش فاز یا مرحله برای طراحی شبکه است که این مراحل طراحی به شرح زیر است:

  1. آماده کردن
  2. طرح(برنامه) Plan در مرحله برنامه ریزی باید تمام الزامات را تجزیه و تحلیل کنید و برای اجرای بهترین شیوه ها برنامه ریزی کنید، باید یک طرح پروژه ایجاد کنید که به شما کمک کند وظایف خود را مدیریت کنید، طرف های مسئول را شناسایی کنید، قوانین را تعریف کنید، نقطه عطف خود را تعیین کنید و با مدیران پروژه خود کار کنید. و فروشندگان منابع مورد نیاز برای طراحی و پیاده سازی شبکه را شناسایی کنند. همچنین می توانید این طرح پروژه را برای مراحل باقی مانده از چرخه عمر شبکه دنبال کنید.
  3. طرح Design مانند مراحل قبل، مرحله طراحی بر اساس نیاز هر کسب و کاری است، زیرا موازی با الزامات فنی است، در دسترس بودن بالا را شامل می شود و اطمینان از وجود مکانیسم افزونگی، خرابی و خطا در سطح نرم افزار و سخت افزار. همچنین بر در دسترس بودن بالای پروتکل های مسیریابی، قابلیت اطمینان، مقیاس پذیری و امنیت تمرکز دارد. در مرحله طراحی، لیست‌ها، گزارش‌های نمودارهای مختلف را طبق طرح پروژه ایجاد و تولید می‌کنیم و پس از تکمیل موارد فوق، طرح پروژه را با تغییرات فاز طراحی به‌روزرسانی می‌کنیم.
  4. پیاده سازی
  5. عمل کند
  6. بهینه سازی کنید
بیشتر بخوانید:  راه های ایجاد امنیت برای اینستاگرام

 

نحوه طراحی شبکه

روش طراحی هشت مرحله ای طراحی شبکه برای طراحی شبکه بر خلاف هر نیازی می توانید از روش طراحی هشت مرحله ای زیر استفاده کنید. که دارای جزئیات و رویه کاملی برای طراحی هر شبکه هستند

  1. . نیازهای مشتری را بشناسید
  2. شبکه موجود را شرح دهید
  3. طراحی راه حل شبکه و توپولوژی
  4. اجرای شبکه را برنامه ریزی کنید
  5. یک شبکه نمونه بسازید
  6. طراحی را به طور کامل مستند کنید
  7. طراحی را پیاده سازی کنید
  8. بررسی، نظارت و در صورت نیاز اصلاح کنید

کلیس آندره

کلیس آندره، نامی که در دنیای امنیت شبکه به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر برجسته شناخته می‌شود. او با انگیزه و تعهد عمیق به حفظ امنیت در دنیای دیجیتال، در حال تألیف مقالاتی برای وب‌سایت‌ها و منابع تخصصی می‌باشد. تخصص اصلی کلیس آندره در زمینه امنیت شبکه و فناوری‌های اطلاعاتی قرار دارد. او با داشتن دانش گسترده‌ای در مباحث مختلف امنیت شبکه از جمله رمزنگاری، نفوذ و تشخیص تهدیدات، توانسته است مقالاتی با محتوای غنی و عمیق تولید کند. با تجربه‌های متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه امنیت شبکه، کلیس توانسته است راهکارها و راهنماهای مؤثری را برای مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و افراد علاقه‌مند به امنیت دیجیتال ارائه دهد. مقالات او به عنوان منابع معتبر در زمینه امنیت شبکه شناخته می‌شوند. با زبانی ساده و قابل فهم، کلیس توانسته است مفاهیم پیچیده امنیت شبکه را برای عموم مخاطبان تبیین کند. او با تمرکز بر راه‌حل‌های عملی و نکات کلیدی، مخاطبان را در جهت تقویت امنیت شبکه‌های خود هدایت می‌کند. با توجه به تلاش‌های فراوان کلیس آندره در ارتقاء امنیت دیجیتال، مقالات وی به عنوان راهنماهای مهم و ضروری در دنیای پیچیده و پرخطر امنیت شبکه به شمار می‌آیند. او با تأکید بر آگاهی و آموزش، به ارتقاء امنیت دیجیتال جامعه کمک می‌کند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا