راه های امنیتی در واتساپ
پیام رسان واتساپ یکی از پیام رسان های بین المللی است که میلیون ها کاربر در سراسر دنیا از آن استفاده میکنند. شاید شما بین شبکه های مجازی از واتساپ بیشتر استفاده کنید. اما خوب است بدانید که چگونه آن را به محیطی امن برای خود تبدیل کنید که هکر ها و افراد سوء استفاده گر از اطلاعات شما استفاده نکنند. از ویژگی های منحصر به فرد واتساپ حالت رمزگذاری داخلی آن end to end است که بطور پیش فرض روشن میباشد. به این ترتیب که پیام های شما را فقط پیام گیرنده میتواند بخواند و همچنین برای تماس های صوتی و تصویری نیز این چنین است و برای هر دو رمزگذاری شده است. در این مقاله سعی کردیم به راه هایی برای حفظ امنیت واتساپ اشاره کنیم.
رمزگذاری برای مکالمات حساس را بررسی کنید
با اینکه خود واتساپ به صورت اتوماتیک و پیش فرض همه چت ها را رمزگذاری میکند، ولی بهتر است دوباره این موضوع چک شود. اینکار را بیشتر زمانی انجام دهید که مثلا شما مطلب حساسی مثل یک شماره کارت را برای کسی که به او اعتماد دارید، فرستادید. این چک کردن میتواند مفید باشد. برای بازبینی کردن این رمزگذاری، در ابتدا گفتگوایی را با مخاطبی شروع کنید، سپس در همان صفحه گفتگو روی نام مخاطب ضربه ای بزنید و بعد گزینه رمزگذاری (Encryption) را انتخاب کنید که صفحه زیر را مشاهده خواهید کرد:
این الگوی 40 رقمی کد امنیتی شما میباشد. شما میتوانید این کدها از سه راه بررسی کنید که شامل مقایسه کردن اعداد، درخواست کردن از مخاطب مورد نظر که QR code را اسکن کند یا کدهای آن مخاطب را با ‘scan code’ اسکن کند.
2. اعلان های امنیتی (Security Notifications) روشن باشد.
زمانیکه گوشی یا لپتاب جدیدی به یک گفتگو که از قبل وجود داشته است، دسترسی پیدا میکند، کد امنیتی جدیدی برای هر دو گوشی ایجاد میشود. واتساپ نیز با فرستادن یک اعلان (Notification) این تغییر کد را به شما اطلاع رسانی میکند. به این ترتیب شما میتوانید رمزگذاری (Encryption) را با دوست خود از طریق یک پیام رسان دیگر بررسی کنید و از امنیت آن مطئن شوید.
برای روشن کردن اعلان های امنیتی (Security Notifications) به منو (menu)، بعد به تنظیمات ((setting رفته، سپس حساب (account)، بعد قسمت امنیت (security) میروید و این گزینه را فعال میکنید.
تایید صحت دو مرحله ای (Two-Step Verification) فعال شود.
شما باید از تایید صحت دو مرحله ای (Two-Step Verification) حتما استفاده کنید. با فعال کردن این قسمت، یک رمز عبور دوره ای به واتساپ شما اضافه خواهد شد و همچنین این اطمینان را به شما میدهد که شخص دیگری نمیتواند به داده های شما دسترسی پیدا کند. برای فعال کردن آن به منو (menu)> تنظیمات ((setting> تایید دو مرحله ای (Two-Step Verification) بروید و سپس آن را فعال کنید (enable). این مراحل را برای ساختن یک پین کد 6 رقمی دنبال کنید تا به راحتی بتوانید به خاطر بسپارید. خیلی مهم است که حتما ایمیل خود را قرار دهید که در صورت فراموش کردن پین کد از طریق ایمیل آن را بازیابی کنید.
کدهایی که به صورت دوره ای از طریق واتساپ به شما داده میشود اتفاقی هستند و دقیقا شبیه پسوردی که برای گفتگو گذاشتید نیست بلکه هدف چیز دیگری است. هدف از (Two-Step Verification) این است که افراد سودجو نتوانند به اطلاعات شخصی شما دست پیدا کنند. این ویژگی یکی از بهترین و پرکاربردترین ویژگی های واتساپ به حساب می آید. دقت داشته باشید با رمز عبور نمیتوانید از واتساپ خود محافظت کنید و راهی وجود ندارد که بخواهید برای واتساپ خود رمز عبوری قرار دهید. استفاده از تایید دو مرحله ای بهترین روش میباشد. علاوه بر این راه دیگری که وجود دارد این است که برای گوشی خود رمز عبور یا قفل الگو قرار دهید.
پشتیبان گیری cloud را غیر فعال کنید.
اگر به حریم خصوصی خود اهمیت میدهید باید این کار را انجام دهید. رمزگذاری end to end میتواند جذاب باشد اما یک راه گریزی در این میان وجود دارد که برای هکرها میتواند مفید باشد. آن هم این است که واتساپ از تمامی پیام ها و گفتگوها پشتیبانی گرفته و در Google Drive یا iCloudذخیره میکند. به همین دلیل، اگر واتساپ خود را غیر فعال کرده و دوباره بعد از یک مدت آن را نصب کنید، پیام های قدیمی دوباره بازیابی خواهند شد. متاسفانه قسمت پشتیبانی گیری قابل رمزگذاری نیست. به همین علت اگر برای حریم خصوصی خود اهمیت قائل هستید، این قسمت چیزی است که باید غیر فعال شود. فراموش نکنید، ذخیره داده های شما به وسیله apple و google نمیتواند از حریم شخصی شما در برابر استراق دولت ها محافظت کند.
غیر فعال کردن پشتیبانی cloud به صورت خودکار به صورت زیر است: امنیتی در واتساپ
برای گوشی های آیفون: وارد اپ میشوید> تنظیمات ((setting> گفتگوها (chats)> پشتیبان گیری گفتگوها (chat backup)> پشتیبانی خودکار (Auto backup)> خاموش (off)
برای گوشی های اندروید: وارد اپ میشوید> منو (menu)> تنظیمات ((setting> گفتگوها (chats)> پشتیبان گیری گفتگوها (chat backup)> پشتیبان گیری در google drive (Backup to Google Drive)> هیچوقت (never)
مراقب کلاه برداری ها باشید
این روزها کلاه برداری به شکل های متفاوت بسیار رواج پیدا کرده است و از آن جا که واتساپ یک پیام رسان فوری میباشد به صورت دوره ای با این جریان روبرو خواهید شد. نیاز است که مهمترین آن ها را بشناسید و بیشتر حواستان جمع باشد که طعمه همیشگی آن ها قرار نگیرید. یکی از راه هایی که بسیار برای هک کردن واتساپ استفاده میشود، حملات مهندسی اجتماعی میباشد.
یکی از برنامه هایی که حتما به گوشتان خورده است WhatsApp Gold میباشد که راهی برای کلاه برداران باز کرده است. این برنامه گوشی کاربر را به بدافزار آلوده میکند که به وسیله آن، هکرها به راحتی به داده ها و اطلاعات گوشی هوشمند کاربر دسترسی کامل پیدا میکند. در کل سعی کنید راجع به این موضوع اطلاعات بسیاری به دست آورید تا بتوانید از ایجاد مشکلات جلوگیری کنید.
برنامه های رسمی دسکتاپ WhatsApp را دریافت کنید.
علاوه بر این 6 مورد که روش های امنیتی خود اپلیکیشن واتساپ را توضیح داده است؛ راه های دیگری نیز وجود دارند که منجر به وارد شدن بدافزارها به گوشی های هوشمند و در نهایت هک شدن واتساپ و دیگر حساب های کاربری خواهد شد. با رعایت کردن آن ها میتوانید امنیت را برای حساب کاربری واتساپ خود ایجاد کنید.
استفاده نکردن از نقاط دسترسی به Wi-fi عمومی و رایگان
یکی از مطبوب ترین راه های دسترسی هکرها به برنامه های گوشی هوشمند به وسیه ارتباطات Wi-fi است که ناامن میباشد. از این طریق بسیاری از ایمیل ها و دیگر برنامه های گوشی از جمله حساب واتساپ به راحتی هک خواهند شد. دسترسی از طریق وای فای بسیار خطرناک است و میتواند حساب کاربری واتساپ را نیز به خطر بیاندازد.
هرگز اجازه ندهید کسی به تلفن شما دسترسی پیدا کند
مطمئنا متوجه شده اید که فقط با یک دقیقه دسترسی به گوشی همراه، هرکسی میتواند به وسیله WhatsApp WEB یا فایل پشتیبانی (backup file)، به تمام گفتگوهای واتساپ و مشاهده پیام های وضعیت (status) واتساپ دسترسی پیدا کند. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که واتساپ از طریق شماره IMEI موبایل شما به حسابتان متصل است و این شماره مخصوص هر گوشی همراه میباشد. دسترسی به این شماره میتواند تمام اطلاعات واتساپ شما را به خطر بیاندازد.
متوقف کردن نصب برنامه از منابع ناشناخته
برای دانلود کردن برنامه های مورد نیاز خود از منابع نا معتبر و ناشناخته استفاده نکنید زیرا میتواند موقعیتی باشد که هکرها به گوشی شما دست پیدا کنند و یکسری بدافزارها روی آن نصب شود. در این صورت تمام اطلاعات گوشی شما به اضافه حساب کاربری واتساپ شما به خطر خواهد افتاد. منابعی مثل google play معتبر هستند. لطفا قبل از دنلود کردن هر برنامه ای روی گوشی خود جزئیات برنامه نویس و رتبه بندی هر برنامه را بررسی کنید.
برای استفاده از WhatsApp در رایانه، باید موبایل خود را با WhatsApp Web یا برنامه های دسک تاپ WhatsApp همگام سازی کنید. برای امنیت بیشتر، برنامه رسمی دسک تاپ را دریافت کنید. WhatsApp Web به راحتی قابل دستکاری است و این موضوع میتواند یکی از مهمترین تهدیدات امنیتی باشد. استفاده از این راه به عنوان یک راه حل پیشنهاد شده است.
در این مقاله به تعدادی از نکات امنیتی واتساپ اشاره شد که با رعایت کردن آن ها دیگر نیازی نیست نگران باشید. اما باید همیشه مراقب و زیرک بود که مشکلی پیش نیاید چون هکرها همیشه دنبال راهی برای سو استفاده از اطلاعات هستند.
هک واتساپ چگونه و با چه روشی ممکن است؟ (WhatsApp)
امنیتی در واتساپ
از آنجایی که امنیت به عنوان یکی از فاکتورهای اساسی در پیام رسانهای مختلف به حساب میآید، تصمیم داریم تا در این مطلب چگونگی افزایش امنیت واتساپ با استفاده از قابلیت تایید دو مرحلهای را به شما آموزش دهیم.
واتساپ به عنوان یکی از اپلیکیشنهای محبوب پیام رسان به حساب میآید که در مارکتهای مختلف شاهد تعداد دانلودهای بالایی برای آن هستیم. این پیام رسان به صورت رایگان برای پلتفرمهای متعدد موجود بوده و کاربران سیستم عاملهای مختلف میتوانند از امکانات آن استفاده کنند.
توسط واتساپ میتوان در بستر اینترنت با افراد ارتباط برقرار کرد و به ارسال پیامهای متنی و مولتی مدیا پرداخت. تماس صوتی و تصویری هم قابلیت دیگری است که در این اپلیکیشن با کیفیت بالا در دسترس کاربران قرار دارد.
واتساپ تمرکز زیادی بر روی امنیت کاربر داشته و در همین راستا، قابلیت تایید دو مرحلهای را به اپلیکیشنش اضافه کرده است. با استفاده از قابلیت تایید دو مرحلهای که آن را در اینستاگرام، تلگرام و تعدادی دیگر از این قبیل اپلیکیشنها دیده بودیم، فردی که میخواهد به حساب کاربری لاگین شود، میبایست علاوه بر کد ورودی که توسط پیامک به شماره تلفن همراه ارسال میشود، رمز عبوری را هم که از پیش تعیین شده، وارد نماید. تایید دو مرحلهای در واقع حالتی را ایجاد میکند که اگر شخص دیگری حتی به سیمکارت شما دسترسی داشته باشد، نتواند وارد حساب کاربری واتساپتان شود.