در مقابل خیانت شوهر چه واکنشی نشان دهیم؟
سوال “در مقابل خیانت شوهر چه عکس العملی نشان دهیم؟” امروزه به یکی جامع ترین و مهم ترین سوالات برای افراد قربانی خیانت تبدیل شده است. از آن جایی که خیانت دلایل گوناگونی دارند، لازم است تا برای این امر ابتدا ریشه و دلیل اصلی خیانت تشخیص داده شود.
دلایل اصلی خیانت شوهر
امروز خیانت شوهر یکی از مسائل مهمی می باشد که در زندگی مشترک بسیاری از زوج های ایرانی مشاهده می شود. دلایل مختلفی برای خیانت کردن همسران وجود دارد که شرایط نامناسب اقتصادی یکی از اصلی ترین دلایل آن می باشد. اکثر مردان و زنان به دلیل این که نمی تواند در زندگی مشترک به خواسته های مادی خود دست پیدا کنند، به خیانت روی می آورند. امروزه بسیاری از روانشناسان، شبکه های اجتماعی را نیز از دیگر دلایل اصلی خیانت همسران به یکدیگر می دانند.
زیرا که در این شبکه ها هیچ محدودیتی برای ارتباط با افراد وجود ندارد و می توانند زمینه ساز خیانت مردان و زنان در صورت وجود مسائل اخلاقی شوند. البته بسیاری از خیانت هایی که در حال حاضر روی می دهد، به دلیل تربیت ناصحیح و عدم کنترل اخلاقی همسران در دوران کودکی و توسط خانواده آن ها می باشد. ازدواج های اجباری، نداشتن رابطه جنسی با کیفیت، عدم رعایت بهداشت توسط بانوان، بدخلقی و بی احساسی و … از دیگر دلایل خیانت مردان به زنان هستند.
انواع خیانت مرد به زن
اکثر مردان متناسب با شرایط زندگی زناشویی خود و کمبود هایشان اقدام به خیانت می کنند. از این جهت می توان خیانت شوهر را در چهار دسته اصلی تقسیم کرد. نخستین نوع خیانت همسر خیانت از نوع عاطفی می باشد که این خیانت در شرایطی پدیدار می شود که زنان به همسران خود ابراز علاقه نمی کنند. نوع دیگر خیانت نیز، خیانت جنسی خواهد بود که در صورت نبود رابطه جنسی ایده آل توسط مردان انجام می گیرد.
دسته سوم خیانت به افرادی تعلق می گیرد که هم از نظر عاطفی و هم از نظر جنسی به شریک زندگی خود خیانت می کنند. آخرین نوع خیانت، خیانت توافقی می باشد. این نوع از خیانت اغلب در کلان شهر ها به چشم می خورد و در آن شرکای زندگی با اطلاع یکدیگر نسبت به ارتباط با فرد دیگری اقدام می کنند. در این نوع خیانت شاید در ظاهر رضایت زن برای ارتباط شوهرش با زن دیگری وجود داشته باشد، اما در باطن می تواند آسیب های جبران ناپذیری را برای او به وجود آورد.
نشانه ها و حالات مرد بعد از خیانت
خیانت شوهر می تواند نشانه های متعددی داشته باشد که بارز ترین آن، کاهش ابراز علاقه کلامی به مهر و محبت همسر خود و یا محبت بیش از اندازه و افراطی می باشد. مردان خیانتکار اغلب تمایل دارند تا بیشتر وقت خود را با دوستانشان بگذرانند و از تفریحات و وقت گذرانی های دو نفره سر باز می زنند.
اغلب افراد تمایل بسیار زیادی به برقراری رابطه جنسی با شریک زندگی خود ندارند و علاوه بر کاهش دفعات رابطه، کیفیت آن نیز بسیار پایین خواهد آمد. البته نمی توان گفت که تمامی مردانی که دارای نشانه های بالا هستند به شریک زندگی خود خیانت می کنند، اما اگر رفتار ها و حالت های ذکر شده در شریک زندگی شما به صورت افراطی مشاهده می شود، می توانید برای حل مشکلاتتان به روانشناسان مراجعه کنید.
در مقابل مرد خیانتکار چه کنیم؟
شاید در ابتدا کمی سخت به نظر برسد که در مقابل پی بردن به خیانت شوهر آرامش خود را حفظ نمایید. زیرا که در این شرایط احساسات مختلفی نظیر خشم، ناراحتی، عصبانیت، حس کافی نبودن و … به طور همزمان در وجود افراد سرازیر می شود. اما پس از این که به خیالت همسر خود پی بردید، لازم است که آرامش خود را حفظ کرده و دست از قضاوت های بیجا بردارید.
در گام نخست مراجعه به یک روانشناس در میان گذاشتن مشکل خود با ایشان ضروری می باشد. پس از آن ممکن است که انواع بیماری های روحی به فردی که خیانت همسر خود را مشاهده کرده، نمایان گردد. از این جهت باید با حس سرخوردگی درونتان مبارزه کنید. در این هنگام اکثر زنان به فکر طلاق می افتند، اما باید بدانید که جدایی آخرین مرحله برخورد با مرد خیانتکار خواهد بود.
با مرد خیانتکار چه کنیم؟
اگر پس از مراجعه به روانشناس و بیان خیانت شوهرتان، بخشش را به عنوان راه حل انتخاب کردید، باید توجه کنید که در مدت زمان بخشیدن باید تعادل را رعایت نمایید. در واقع رعایت حد تعادل در بخشش بدیم معنی است که به سرعت همسر خود را نبخشید و یا بخشش او را به مدت زمان طولانی موکول نکنید. زیرا که بخشش به سرعت موجب می شود که همسر شما خیانت را دوباره تکرار کند و اقدام به بخشش پس از گذشت مدت زمان طولانی، موجب می شود تا حس عذاب وجدان و گناه همسرتان از بین برود و او خودش را محق به انجام مجدد خیانت بداند.
چگونه از خیانت شوهر جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از خیانت شوهر ابتدا باید نقش خود را به طور کامل در زندگی زناشویی مشخص نمایید. در واقع باید بدانید که مشکلاتی که در زندگی مشترک به وجود می آیند تنها تقصیر یک نفر نیستند و هر دو نفر در بروز مشکلات زندگی زناشویی خود نقش دارند. از این جهت باید رفتار های ناپسند خود را کنار بگذارید و به نیاز های زندگی و همسرتان بیشتر توجه کنید. لازم است که در بروز مشکلات به جای قهر کردن و ایجاد ناراحتی، با همسرتان به طور جدی و در کمال آرامش صحبت کرده و به حل اختلافاتتان بپردازید. از ابراز محبت کلامی غافل نشوید، اما در انجام آن نیز زیاده روی نکنید.
سوالات متداول
نشانه های اصلی خیانت شوهر چیست؟
کاهش و یا افزایش افراط گونه محبت، عدم رابطه جنسی، وقت گذرانی با دوستان، شیف ها و یا سفر های کاری بلند مدت و … می توانند نشانه هایی از احتمال وجود خیانت در زندگی مشترک باشند.
دلایل اصلی خیانت همسران به یکدیگر چیست؟
عدم تربیت اصولی و اخلاقی در دوران کودکی، کمبود های زندگی زناشویی، مشکلات اقتصادی، فعالیت بدون خط قرمز در شبکه های مجازی و … را می توان از اصلی ترین دلایل خیانت توسط همسران دانست.
برخورد مناسب با شوهر خیانتکار چگونه است؟
بهتر است در حین حفظ آرامش به کلینیک های روانشناسی مراجعه کنید و به حل مشکلاتتان به صورت اصولی اقدام نمایید. در بخشش فرد خیانتکار اعتدال را رعایت کرده و به جدایی به عنوان آخرین راه حل نگاه کنید.