نرم افزار کنترل والدین

تفاوت های کوچیک اما مهم فایروال سخت افزاری و نام افزاری!!!!

تفاوت فایروال سخت افزاری و نام افزاری در چیست؟

فایروال (دیوار آتش) چیست؟

فایروال یک سیستم امنیتی شبکه است که ترافیک شبکه ورودی و خروجی را نظارت میکند  مانند حصار امنیتی ، شبکه های کامپیوتری را احاطه می کند و آنها را از برخی خطرات سایبری ایمن نگه میدارد. در اصل یک لایه محافظتی بین اینترنت و شبکه های کامپیوتری است و بسته های داده را براساس مجموعه ای از قوانین امنیتی  مجاز یا مسدود میکند.

هدف فایروال ایجاد یک مانع بین شبکه داخلی شما و ترافیک ورودی (شبکه قابل اعتماد)از منابع خارجی مانند اینترنت (شبکه غیرقابل اعتماد) به منظور مسدود کردن ترافیک مخرب مانند ویروس ها و هکرها میباشد.

فایروال نرم افزار و فایروال سخت افزار

فایروال‌ها  شامل ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم برای اعمال مرز شبکه هستند، می‌توانند انواع مختلفی از ویژگی‌های شبکه و امنیتی، از جمله فیلتر کردن آدرس اینترنتی، سیستم جلوگیری از نفوذ (ips) و حتی پشتیبانی از وای‌فای را ارائه دهند.

تفاوت اصلی بین فایروال سخت افزاری و فایروال نرم افزاری این است که فایروال سخت افزاری روی دستگاه فیزیکی خودش اجرا می شود، در حالی که یک فایروال نرم افزاری روی دستگاه دیگری نصب شده است. یک مثال رایج از فایروال نرم افزار، فایروالی است که در اکثر سیستم عامل ها مانند ویندوز و macos تعبیه شده است. این فایروال های سیستم عامل همراه با سیستم عامل هستند و می توانند روی هر سخت افزار سازگار اجرا شوند.

با این حال، این فایروال های سیستم عامل تنها گزینه های فایروال های نرم افزاری نیستند. مانند فایروال های سخت افزاری، فایروال های نرم افزاری نیز به عنوان راه حل های مستقل ارائه می شوند. یک سازمان می‌تواند این فایروال‌ها را در مکان‌هایی که فایروال سخت‌افزاری ممکن است گزینه مناسبی نباشد، (مانند محیط‌های ابری) خریداری و مستقر کند.

فایروال نرم افزار:

فایروال نرم افزار نوع خاصی از نرم افزار کامپیوتری است که بر روی کامپیوتر / سرور (سیستم عامل) اجرا می شود. هدف اصلی این فایروال نرم افزار این است که از رایانه /سرور در برابر تلاش های خارجی برای کنترل یا دستیابی با انتخاب شما از فایروال نرم افزار محافظت میکند.

فایروال نرم افزار سیستم ها را از خطرات معمولی که در اینترنت وجود دارند مانند تروجان، کدهای مخرب، دسترسی غیرمجاز و غیره محافظت می کند. بعضی اوقات این فایروال های نرم افزار ابزارهای جانبی را در اختیار ما قرار می دهند که توسط آنها می توانید تنظیمات محرمانه ، فیلترینگ خاصی را برای کاربران دیگر اعمال می کند.

این نوع فایروال در دو نوع شبکه ای و تک محصولی ارائه می شوند‌.

فرض کنید که شما 300 کامپیوتر در شبکه خود داشته باشید بخواهید از یک محصول فایروال تک محصولی استفاده کنید با 300 بار نصب بر روی یک شبکه بسیار سنگین و مشکل می باشد.

بهترین فایروال نرم افزاری فایروالی است که ضمن اینکه در پس زمینه یا Background سیستم شما فعالیت کند که از کمترین منابع سیستمی استفاده کند و بار سیستمی را زیاد نکند.

فایروال سخت افزار:

فایروال سخت افزار دستگاه جداگانه ای است که پردازنده حافظه و سیستم عامل مخصوص به خود دارد و روی رایانه دیگری نصب نمی شود.

فایروال سخت افزار در بسیاری از شبکه های متوسط و بزرگ وسایر تجهیزات شبکه نصب میشود و اندازه استانداری دارند.

این نوع فایروال در مرز شبکه (بین روتر و دنیای خارج) جای می گیرد و اولین سد دفاعی در ورودی شبکه می باشد. یعنی هر داده ای که قبل از آنکه به روتر برود وبعد به رایانه های موجود در شبکه برسد باید از این فایروال عبور کند.

تفاوت بین فایروال نرم افزار و فایروال سخت افزار:

ویژگی های فایروال نرم افزار:

۱. فایروال نرم افزار روی سیستم عامل عمل می کند.

۲. پیکربندی فایروال نرم افزار آسان است ( برای بررسی هرگونه درخواست مشکوک خروجی)

۳. فایروال های نرم افزار خیلی گران هستند و از نظر مالی مقرون به صرفه نیستند.

۴. این فایروال ها انعطاف پذیر هستند شما می توانید انتخاب کنید کدام برنامه باید نصب شود.

۵.داخل هر سیستم نصب میشوند.

۶.از یک سیستم در یک زمان محافظت میکند .

۷. باعث می شود عملکرد رایانه ها کاهش یابد.

۸.باید روی هر سیستم جداگانه در یک شبکه نصب شود.

۹.برخی از فایروال های نرم افزار علاوه بر پایش ترافیک ورودی شبکه می تواند بر ترافیک خروجی شبکه نیز نظارت کنند (این ویژگی باعث شده که نسبت به فایروال های سخت افزار برتری داشته باشد)

ویژگی های فایروال سخت افزار:

۱.فایروال سخت افزار روی سیستم عامل عمل نمی کند.

۲.پیکربندی فایروال سخت افزار آسان نیست.

۳.فایر وال سخت افزار نسبت به فایروال نرم افزار ارزان تر است واز نظر مالی مقرون به صرفه است.

۴.این فایروال انعطاف پذیر نیست.

۵.خارج از هر سیستم نصب می شود.

۶.از کل شبکه در یک زمان محافظت می کند.

۷.بر عملکرد رایانه تاثیر نمی گذارد.

۸.برای نصب کل شبکه فقط به یک سخت افزار نیاز است.

۹. فایروال سخت افزار در برابر بد افزارها مقاوم هستند.

چندتا از ویژگی های این فایروال ها باعث شده اند که جزء معایب این فایروال ها به حساب آیند از جمله:

*فایروال نرم‌افزاری از منابع (پردازنده، حافظه و…) خارج از هر سیستم نصب می شود و درنتیجه ممکن است سرعت یا کارایی آن را کاهش دهد.

*هرچه رایانه‌ها و سامانه‌های موجود در شبکه بیشتر باشند، هزینه خرید فایروال نرم‌افزاری نیز افزایش می‌یابد، چون استفاده از *فایروال‌های نرم‌افزاری تک‌کاربره در چنین شبکه‌هایی چه از نظر زمانی و چه از نظر مالی مقرون به‌صرفه نیست، پس باید نسخه‌ای خریداری شود که همه سامانه‌ها را پشتیبانی کند؛ ضمن این‌که معمولا فایروال‌های ارزان یا رایگان در محیط‌های حساس و سازمانی کارایی چندانی ندارند.

 و اما از معایب فایروال های سخت افزار:

*پیکربندی فایروال های سخت افزاری سازمانی برای تازه کارها سخت است.

*فایروال های سخت افزار برای پایش ترافیک خروجی مناسب نیستند.

در نتیجه  قوانینی که در یک فایروال وجود دارد بر اساس نیازمندی های امنیتی یک سازمان تعیین می شود.

فایروال‌های نرم‌افزاری با فایروال‌های سخت‌افزاری در قابلیت‌های‌شان ریشه دارد. باتوجه به تفاوت فایروال‌ سخت‌افزاری با فایروال نرم‌افزاری و مزایا و معایب هر یک، می‌توان هر دو فایروال را در شبکه‌ها به کار گرفت تا هر کدام کاستی‌های دیگری را جبران کند.

کلیس آندره

کلیس آندره، نامی که در دنیای امنیت شبکه به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر برجسته شناخته می‌شود. او با انگیزه و تعهد عمیق به حفظ امنیت در دنیای دیجیتال، در حال تألیف مقالاتی برای وب‌سایت‌ها و منابع تخصصی می‌باشد. تخصص اصلی کلیس آندره در زمینه امنیت شبکه و فناوری‌های اطلاعاتی قرار دارد. او با داشتن دانش گسترده‌ای در مباحث مختلف امنیت شبکه از جمله رمزنگاری، نفوذ و تشخیص تهدیدات، توانسته است مقالاتی با محتوای غنی و عمیق تولید کند. با تجربه‌های متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه امنیت شبکه، کلیس توانسته است راهکارها و راهنماهای مؤثری را برای مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و افراد علاقه‌مند به امنیت دیجیتال ارائه دهد. مقالات او به عنوان منابع معتبر در زمینه امنیت شبکه شناخته می‌شوند. با زبانی ساده و قابل فهم، کلیس توانسته است مفاهیم پیچیده امنیت شبکه را برای عموم مخاطبان تبیین کند. او با تمرکز بر راه‌حل‌های عملی و نکات کلیدی، مخاطبان را در جهت تقویت امنیت شبکه‌های خود هدایت می‌کند. با توجه به تلاش‌های فراوان کلیس آندره در ارتقاء امنیت دیجیتال، مقالات وی به عنوان راهنماهای مهم و ضروری در دنیای پیچیده و پرخطر امنیت شبکه به شمار می‌آیند. او با تأکید بر آگاهی و آموزش، به ارتقاء امنیت دیجیتال جامعه کمک می‌کند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا