امنیت شبکه و هکبرنامه هکجاسوسی گوشیردیابی گوشینرم افزار کنترل والدینهک گوشی

امنیت گوشی های اندروید و توصیه های مرتبط با آن

امنیت گوشی های اندروید، با افزایش روزافزون استفاده از گوشی‌های هوشمند به طور جدی مورد بحث قرار می‌گیرد؛ با توجه به این نکته که افراد تقریبا تمامی اطلاعات شخصی و  محرمانه خود از جمله اطلاعات بانکی و شماره کارت‌های اعتباری، عکس‌ها، گفتگوهای خصوصی و گاه حتی سوابق پزشکی را در گوشی‌های خود ذخیره می‌کنند؛ راه‌هایی برای افزایش امنیت گوشی های اندروید به شما ارائه خواهیم کرد.

از قفل صفحه نمایش(Lock Screen) برای افزایش امنیت گوشی های اندروید خود استفاده نمایید:

اولین کاری که بعد از خریدن گوشی اندروید خود انجام می‌دهید باید تنظیم قفل صفحه نمایش آن باشد. اندروید انتخاب‌های متفاوتی در این زمینه در اختیار شما قرار داده است؛ همانند:

روش های ردیابی گوشی با شماره سریال

پین، پسورد، الگو، اسکنر تشخیص چهره و اثر انگشت(امن ترین نوع قفل).

امنیت گوشی های اندروید و توصیه های مرتبط با آن
امنیت گوشی های اندروید و توصیه های مرتبط با آن

برای حفظ امنیت گوشی های اندروید، از وای فای عمومی استفاده نکنید

تا حد امکان از وای فای عمومی استفاده نکنید. هکران معمولا از وای فای‌های عمومی به سرقت اطلاعات شما دست می‌زنند. در صورت اجبار استفاده از وای فای عمومی با سایت‌هایی که از URL HTTPS استفاده می‌کنند، کار کنید. امنیت گوشی های اندروید خود را صرفا به دلیل استفاده از وای فای رایگان به خطر نیندازید.

امنیت گوشی های اندروید، از وای فای عمومی استفاده نکنید
امنیت گوشی های اندروید، از وای فای عمومی استفاده نکنید

برای افزایش امنیت گوشی های اندروید خود از VPN استفاده کنید

یکی از روش‌هایی که به راحتی می‌تواند باعث افزایش امنیت گوشی‌های اندروید شما شود، استفاده از VPN است. VPNمی‌تواند برای مرورگر و سایر برنامه‌های دستگاه شما یک لایه محافظتی بیشتر ایجاد کند زیرا از امکان رمزگذاری بین سرورهای خود و گوشی شما استفاده می‌کند و می‌تواند IP شما را پنهان کند. البته تهیه VPN از منابع معتبر خود مسئله‌ای است که باید به آن توجه نمایید.

گوشی اندروید و برنامه‌های آن را دائما آپدیت نگه دارید

یکی از راه‌های مهم برای افزایش امنیت گوشی های اندروید آپدیت دائمی برنامه‌های آن و خود سیستم عامل اندروید می‌باشد. طراحان نرم افزار و فروشندگان آن‌ها دائما در حال بررسی هستند تا باگ‌های احتمالی را یافته و رفع کنند و همزمان هکرها نیز در تلاشند که این باگ‌ها را شناسایی و اطلاعات شما را به یغما ببرند. در این بین این شما هستید که با آپدیت‌های دائمی می‌توانید این فرصت را از افراد سودجو گرفته و امنیت گوشی های اندروید خود را بالا ببرید. برای همین امکان به روز رسانی‌های امنیتی خودکار را در دستگاه خود فعال کنید.

افزایش امنیت گوشی های اندروید خود از VPN

امکان تایید دو مرحله‌ای را فعال کنید

یکی از بهترین شیوه‌ها برای جلوگیری از سواستفاده هکران و هک شدن حساب‌ یا حساب‌های گوگل شما، فعال سازی و استفاده از امکان تایید دو مرحله‌ای است. با فعال کردن این گزینه شما هر زمان که تلاش کنید از طریق دستگاهی غیر از دستگاه خود وارد حساب گوگل شوید، یک کد برای شما ارسال خواهد شد. شاید این کار از نظر شما وقت‌گیر و یا حتی آزاردهنده باشد اما مطمئن باشید که سطح امنیت گوشی اندروید شما به طور چشمگیری افزایش می‌یابد. حتی اگر پسورد شما هک شده باشد، هیچ کس قادر به دسترسی به اطلاعات شما نخواهد بود. برای فعال‌سازی این قابلیت می‌توانید در سایت گوگل ثبت‌نام کنید و مشخص کنید که کد به صورت پیامک یا تماس تلفنی به اطلاع شما برسد. این روش یکی از بهترین راه‌های افزایش امنیت گوشی های اندروید است.

امکان تایید دو مرحله‌ای را فعال کنید

از قابلیت Encrypt Phone استفاده کنید

قابلیت “Encrypt Phone” که به معنی  “رمزگذاری تلفن” است در سیستم عامل اندروید وجود دارد که با فعال‌سازی آن اطلاعاتی که در گوشی شما وجود دارد، غیرقابل خواندن می‌شود. برای فعال‌سازی قابلیت “رمزگذاری تلفن” باید یک قفل صفحه نمایش هم برای گوشی خود تعریف کنید.

برای فعال‌سازی این قابلیت از مسیر زیر می‌توانید اقدام کنید.

Setting-Security-Encryption

از قابلیت Encrypt Phone استفاده کنید

مراقب location services یا سرویس‌های مکان‌یاب باشید

یکی از قابلیت‌های پرکاربرد سیستم عامل اندروید سرویس‌های مکان‌یاب آن همانند”Google Map” می‌باشد. نکته‌ای که در استفاده از این برنامه‌ها و سرویس‌ها باید به خاطر داشته باشید این است که هر زمان شما از این سرویس‌ها استفاده می‌کنید در واقع اطلاعات مکانی شما کاملا در دسترس قرار می‌گیرد. به همین دلیل به برنامه‌هایی که نیاز به دسترسی اطلاعات مکانی شما دارند توجه کنید و در صورت عدم نیاز، آنها را غیرفعال کنید.

مراقب location services یا سرویس‌های مکان‌یاب باشید

از قابلیت Opt Out of Interest-Based Ads استفاده کنید

برنامه‌هایی که در گوشی نصب می‌کنید معمولا دارای تبلیغات درون برنامه‌ای هستند و این روش مهم‌ترین منبع درآمد سازندگان این برنامه‌ها می‌باشد. در سیستم عامل اندروید قابلیتی وجود دارد به نام”Interest-Based Ads” که براساس اطلاعات پروفایل شما همانند تاریخ تولد، جنسیت، موضوعاتی که سرچ می‌کنید و … تبلیغات مرتبطی را نشان می‌دهد. این تبلیغات در واقع با اطلاع از علایق کاربر به او نشان داده می‌شود. این دسترسی به اطلاعات شخصی شما می‌تواند به حریم خصوصی و ضریب امنیت گوشی شما لطمه وارد کند. خوشبختانه شما می‌توانید این گزینه را از مسیر زیر غیرفعال کنید.

Setting-Google-Ads-Opt Out of Interest Ads

نسخه پولی و بدون تبلیغات برنامه‌ها را در گوشی خود نصب کنید. شما می‌توانید با هزینه‌ای کم این برنامه‌ها را خریده و امنیت گوشی های اندروید خودتان را افزایش دهید.

از قابلیت Opt Out of Interest-Based Ads استفاده کنید

در هنگام استفاده از سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری بسیار دقت کنید

امروزه سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری بین کاربران گوشی‌های هوشمند بسیار محبوبیت دارند. شما از طریق این سرویس‌های ذخیره سازی قادر به “بک آپ” گیری از محتوای دستگاه اندروید خود هستید. این فایل‌های پشتیبان شامل تمام اطلاعات دستگاه شما می‌باشند. اطلاعاتی همانند، پسوردها، داده‌های برنامه‌ها و …. باید به این نکته توجه کنید اگر افرادی بتوانند به این فایلهای پشتیبان دسترسی پیدا کنند در واقع این حریم شخصی شماست که از بین رفته و محتوای اطلاعاتی شما به سرقت رفته است. برای جلوگیری از این اتفاق توصیه می‌شود تا حد امکان از این سرویس‌ها استفاده نشود و یا پسورد قوی و پیشرفته‌ای برای آن تعیین کنید. برای غیر فعال کردن این قابلیت می‌توانید به مسیر زیر بروید.

Setting-Backup & Reset- Back up my data

سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری

از برنامه‌های حفاظتی برای امنیت گوشی های اندروید خود استفاده کنید

توصیه شده است که برای بالا بردن امنیت گوشی های اندروید و محافظت بیشتر از حریم شخصی، کاربران از برنامه‌های حفاظتی همچون BitDefender Clueful و آنتی ویروس‌ها و فایروال‌ها استفاده کنند.

رنامه‌های حفاظتی برای امنیت گوشی های اندروید

برنامه‌ها را از منابع و سایت‌های نامعتبر و ناشناخته نصب نکنید

یکی از مواردی که برای افزایش امنیت گوشی های اندروید بارها توسط گوگل تاکید شده است؛ این است که تنها از “Google Play” برنامه‌های خود را دانلود نمایید. “گوگل پلی” یکی از معتبرترین فروشگاه‌های آنلاین برای دانلود و نصب برنامه‌های اندرویدی می‌باشد که به صورت پیش‌فرض در تمام دستگاه‌های اندرویدی وجود دارد. وجود یک تیم خبره از مهندسان گوگل و بررسی مداوم برنامه‌هایی که در این فروشگاه ارائه شده، باعث می‌شود که دائما بدافزارها‌، باج افزارها و برنامه‌هایی که امنیت مناسبی ندارند امکان آپلود بر روی “گوگل پلی” نداشته باشند و کاربران با خیال آسوده این برنامه‌ها را دانلود کنند.

سایت‌های نامعتبر و ناشناخته نصب نکنید

Android Device Manager

در این دوران و با توجه به تمام وابستگی که زندگی امروزی به گوشی‌های هوشمند دارد، گم شدن یا به سرقت رفتن گوشی‌های هوشمند به کابوسی بزرگ تبدیل شده است. پیشنهاد گوگل به شما استفاده از Android Device Manager است که به شما این امکان را می‌دهد از راه دور هم، دستگاه اندروید خود را قفل کرده و یا اطلاعات داخل آن را پاک کنید.

Android Device Manager

جی‌میلی را برای گوشی خود ذخیره نمایید

گوگل پیشنهاد ذخیره جی‌میل را به شما می دهد، در این صورت اگر دستگاه اندروید شما گم یا دزدیده شود شما با استفاده از جی‌میلی که قبلا ذخیره کرده‌اید، می‌توانید خیلی راحت به لینک مربوطه مراجعه نموده و دستگاه خود را از راه دور قفل کرده یا اطلاعات آن را به طور کامل پاک کنید و یا حتی آن را به صدا درآورید.

دسترسی برنامه‌های نصب شده روی دستگاهتان را بررسی کنید

برخی از برنامه‌ها در هنگام اولین استفاده از شما، اجازه دسترسی به بخش‌های مختلفی از گوشی را می‌خواهند؛ گوگل توصیه می‌کند فقط به تعدادی محدود از برنامه‌های تایید شده توسط گوگل اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی خود را بدهید. در غیر این صورت ممکن است برنامه‌ها جز بدافزارها یا باج افزارها باشند و این موجب هک شدن اطلاعات شما توسط افراد سودجو شود.

چگونه دسترسی برنامه‌ها را در گوشی اندروید خود بررسی کنید

در بخش تنظیمات، به بخش برنامه‌ها وارد شده و روی برنامه مورد نظر رفته و وارد تنظیمات آن برنامه شده و به بخش مجوزهای آن برنامه وارد شوید و دسترسی‌های غیر ضروری را ببندید.

Settings-Apps- Permissions

برنامه‌ها را در گوشی اندروید

تمام این راهکارها برای بهبود امنیت گوشی های اندروید شما ارائه شده‌اند. اما نقش شما در پیروی از این اطلاعات و آپدیت اطلاعاتی خودتان غیرقابل انکار است. همیشه علاوه بر آپدیت دستگاه و برنامه‌های خود، اطلاعات مربوط به شیوه‌های متعدد بالا بردن امنیت گوشی های اندروید را  هم مطالعه نمایید زیرا همانطور که برنامه سازان باگ‌های نرم‌افزارهای خود را به طور مداوم پیدا کرده و رفع می‌کنند؛ افراد سودجو هم برای یافتن راه‌های جدید دسترسی به اطلاعات شما تلاش بسیار می‌کنند.

هک شدن گوشی‌های موبایل کار سخت یا غیر ممکنی نیست! این روزها با پیشرفت تکنولوژی در جنبه‌های مختلف، امکان هک کردن گوشی‌های موبایل وجود بیشتر از همیشه وجود دارد. سرقت اطلاعات موبایل و اخاذی کردن با آن کابوس کاربران گوشی‌های هوشمند است! اما چگونه بفهمیم که گوشی ما هک شده است؟ علائم هک شدن گوشی XSpy چیست؟ چگونه از هک شدن گوشی و سرقت اطلاعاتمان جلوگیری کنیم؟ در مطلب می‌خواهیم نشانه های هک گوشی موبایل را معرفی کنیم و راهکارهایی را به شما آموزش دهیم تا دربرابر هک شدن و سرقت اطلاعات آن جلوگیری کنیم.

 

کلیس آندره

کلیس آندره، نامی که در دنیای امنیت شبکه به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر برجسته شناخته می‌شود. او با انگیزه و تعهد عمیق به حفظ امنیت در دنیای دیجیتال، در حال تألیف مقالاتی برای وب‌سایت‌ها و منابع تخصصی می‌باشد. تخصص اصلی کلیس آندره در زمینه امنیت شبکه و فناوری‌های اطلاعاتی قرار دارد. او با داشتن دانش گسترده‌ای در مباحث مختلف امنیت شبکه از جمله رمزنگاری، نفوذ و تشخیص تهدیدات، توانسته است مقالاتی با محتوای غنی و عمیق تولید کند. با تجربه‌های متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه امنیت شبکه، کلیس توانسته است راهکارها و راهنماهای مؤثری را برای مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و افراد علاقه‌مند به امنیت دیجیتال ارائه دهد. مقالات او به عنوان منابع معتبر در زمینه امنیت شبکه شناخته می‌شوند. با زبانی ساده و قابل فهم، کلیس توانسته است مفاهیم پیچیده امنیت شبکه را برای عموم مخاطبان تبیین کند. او با تمرکز بر راه‌حل‌های عملی و نکات کلیدی، مخاطبان را در جهت تقویت امنیت شبکه‌های خود هدایت می‌کند. با توجه به تلاش‌های فراوان کلیس آندره در ارتقاء امنیت دیجیتال، مقالات وی به عنوان راهنماهای مهم و ضروری در دنیای پیچیده و پرخطر امنیت شبکه به شمار می‌آیند. او با تأکید بر آگاهی و آموزش، به ارتقاء امنیت دیجیتال جامعه کمک می‌کند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا