نرم افزار کنترل والدین

آنچه درباره ی رشته ی شبکه های کامپیوتری نمیدانید!

 رشته مهندسی فناوری اطلاعات

IT  یا فناوری اطلاعات که شکل خلاصه شده ی عبارت Information Technology است، آن رشته است که می تواند همه ی رشته های دانشگاهی را تحت پوشش قرار دهد ولی از دید عملیاتی یک رشته میان رشته ای  بین رایانه و صنایع برق است که در این بین امور مرتبط به تولید، پردازش،نگهداری و عرضه اطلاعات و داده ها به مبحث های رایانه ای مرتبط میشود،مبحث های مدیریت اطلاعات و فرایندهای آن از جمله بحث های رشته برق و صنایع است و به ویژه گرایش مخابرات، انتقالات مرتبط با داده ها  و اطلاعات را بر عهده دارد.

یک دانشجوی  IT باید دارای اطلاعت جانبی و عمومی درزمینه های گوناگون باشد. مثلا شخصی که می خواهد از این فناوری در تجارت الکترونیکی استفاده کند، لازم‌است مدیریت بداند یا شخصی که میخواهد از IT در آموزش از راه دور استفاده کند، باید با شیوه های نوین آموزش آشنایی داشته باشد و کارشناس فناوری اطلاعات باید مبانی رایانه را بلد باشد، به بیان دیگر هسته عمده و اصلی این رشته در حقیقت همان هسته عمده و اصلی رشته ی مهندسی کامپیوتر است که کمی مدیریت به آن اضافه شده است. در جواب سوال “شبکه های کامپیوتری چه رشته ای است؟ ” بایستی گفت که این رشته یکی از گرایش های رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات است. در ادامه همراه ما باشید تا در این مورد بیشتر توضیح دهیم.

شبکه‌های کامپیوتری

این گرایش از رشته فناوری اطلاعات در همه جای جهان یکی از زیر شاخه های گرایش مهندسی رایانه و مخابرات محسوب می‌شود و از نظر کاربردی سابقه قدیمی تری در قیاس با دیگر گرایش‌های فناوری اطلاعات دارد. متخصص های شبکه‌های رایانه ای میتوانند با توانایی‌های حاصلدشده از تحصیلات و مطالعات خود در این گرایش، فعالیت‌های متفاوتی را انجام داده و در شغل های گوناگون و مختلفی مشغول به خدمت رسانی و کار شوند. از بین دانش‌های کاربردی این رشته و گرایش خاص می‌توان از موارد با اهمیتی مثل پیکربندی، طراحی و پیاده‌سازی شبکه‌های رایانه ای و برنامه‌نویسی شبکه نام برد. امنیت در شبکه‌های رایانه ای از دیگر مبحث هایی است که در قالب آموزه های مرتبط با این رشته قرار می‌گیرد. مهندسان رشته فناوری اطلاعات و گرایش شبکه‌های کامپیوتری میتوانند با مهندسان سایر گرایش های دیگر همانند  تجارت الکترونیک در حیطه ی بسترسازی برای امور و فعالیت های یک دیگر، همکاری کنند. ساختن اپلیکیشن تحت شبکه مجازی جهانی یا web و اجرای سیستم‌های توزیع شده (مثل سیستم عامل‌های توزیع شده یا پایگاه داده‌های توزیع شده( از دیگر امکری است که به کارشناسان تحصیل کرده در این گرایش آموزش داده می‌شود.در ادامه ی مقاله ی شبکه های کامپیوتری چه رشته ای است همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید:  بازگشت وجه مبلغ از اسپای۲۴: راهنمای کامل با پرسش‌های متداول

فارغ التحصیلان دوره ی کارشناسی ارشد شبکه‌های کامپیوتری مهارت های مختلفی را کسب خواهند کرد. این مهارت ها به اختصار در موارد زیر نام برده شده است:

دانش طراحی و تحلیل شبکه‌هاي رایانه ای که مورد نياز بیشتر کارشناسان بخش‌هاي مهندسی و طراحی است

پشتیبانی و مدیریت و کنترل شبکه‌هاي کامپيوتري

کنترل مبحث های امنيتي شبکه‌هاي کامپيوتري

بهره برداری و نگهداری، نظارت و تحويل، و کنترل و مدیریت  کيفيت شرکت‌هاي مخابراتي

کار و مدیریت در بخش فناوري اطلاعات یا IT  در شرکت‌هاي خصوصی و دولتی

پیاده سازی و پیکر بندی شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی تحت وب

پیاده سازی سیستم‌های توزیع شده (مثل سیستم عاملهای توزیع شده یا  پایگاه داده های توزیع شده)

بازار کار رشته ارشد شبکه‌های کامپیوتری

در ادامه ی مقاله ی شبکه های کامپیوتری چه رشته ای است میرسیم به بازار کار این رشته که عبارت است از:

فعالیت در مرکز های اطلاعات و داده و شرکت‌های ارائه دهنده خدمات وب و اینترتت

فعالیت در حیطه مخابراتی

راه اندازی  و اجرای شبکه های پیشرفته سیمی یا وایرلس در سطح LAN و WAN

طراحی و خلق ساز و کار همگام سازی، ذخیرش و پشتیبان گیری اطلاعات پایگاه اطلاعات و دیتا های سازمان­های بزرگ

فعالیت در پروژه های پژوهشی ملی

فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در موارد زیر در کشور ایران مشغول به کار شوند:

شرکت‌های نرم افزاری مثل همکاران سیستم و پرورش اطلاعات

شرکت‌های خصوصی و دولتی سخت افزاری

شرکت‌های شبکه و ارتباطی

شرکت‌های مخابراتی

شرکت‌های تجاری مانند بانک‌ها و دیگر موسسات مالی و اعتباری

بازار کار خارج از ایران

قبل از هر چیزی در این زمینه در مقاله ی شبکه های کامپیوتری چه رشته ای است باید ذکر کنیم که به علت نزدیکی میدان‌های کاری و فعالیت در رشته مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات  بازار کار و فعالیت‌های اقتصادی نیز در این دو حیطه فعالیت خیلی به هم نزدیک هستند و داوطلبین فعالیت و کار در خارج نه بر پایه یکی از این دو رشته و مدرک تحصیلی بلکه بر پایه توانایی‌ها و مهارت های فردی می‌توانند گوی سبقت را جهت در اختیار گرفتن شغل (قطعا مرتبط با رایانه) بگیرند.

بیشتر بخوانید:  علت هک اکانت اینستا چیست و چرا افراد اقدام به هک می کنند؟

رشته‌های مهندسی نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات  (آنچه به عنوان IT در کشور ایران تدریس داده می شود) در خارج از ایران تحت عنوان مجموعه‌ی مهندسی رایانه شناخته می‌شوند که این دسته و مجموعه بر اساس آمارگیری‌های تازه (در تاریخ: 11 July 2007 ) پردرآمد ترین و سودمند ترقن رشته دانشگاهی به حساب آورده شده که بیش ترین درآمد را عاید تحصیل کرده های این رشته می‌کند. رقم تقریبی 104 هزار دلار در طول یک سال برای اشخاص با سابقه کاری بالای 10 سال گواه بر این مسئله است که تحصیل کنندگان این رشته با کوشش و تلاش می‌توانند آینده روشنی را برای خود در خارج از ایران رقم بزنند. آمار بیکاری در این گرایش و رشته نیز نیز نسبت به خیلی از رشته‌ها مقدار قابل توجهی کمتر است و حتی طبق آمار اعلام شده دانشجویانی که هنوز تحصیل خود را نیز به پایان نرسانده‌اند هم می‌توانند در حین تحصیل، شاغل یکی از میدان‌های کاری مربوط به این رشته شده و به بهبود وضعیت اقتصادی خود در کنار یادگیری این علوم، بپردازند. کشورهای آمریکا و آلمان از جمله بزرگ ترین پذیرندگان مهندسین رایانه و کشورهای ژاپن و هند هم بزرگ ترین صادرکنندگان آن‌ها محسوب می‌شوند. این در حالی است که بعد از آلمان کشورهای اسکاندیناوی و خاورمیانه گزینه‌های دردسترس و مناسب تری برای دانشجویانی که قصد مهاجرت از کشور جهت شغل و فعالیت در سایر کشور ها را دارند، است.

کلیس آندره

کلیس آندره، نامی که در دنیای امنیت شبکه به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر برجسته شناخته می‌شود. او با انگیزه و تعهد عمیق به حفظ امنیت در دنیای دیجیتال، در حال تألیف مقالاتی برای وب‌سایت‌ها و منابع تخصصی می‌باشد. تخصص اصلی کلیس آندره در زمینه امنیت شبکه و فناوری‌های اطلاعاتی قرار دارد. او با داشتن دانش گسترده‌ای در مباحث مختلف امنیت شبکه از جمله رمزنگاری، نفوذ و تشخیص تهدیدات، توانسته است مقالاتی با محتوای غنی و عمیق تولید کند. با تجربه‌های متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه امنیت شبکه، کلیس توانسته است راهکارها و راهنماهای مؤثری را برای مدیران سیستم، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و افراد علاقه‌مند به امنیت دیجیتال ارائه دهد. مقالات او به عنوان منابع معتبر در زمینه امنیت شبکه شناخته می‌شوند. با زبانی ساده و قابل فهم، کلیس توانسته است مفاهیم پیچیده امنیت شبکه را برای عموم مخاطبان تبیین کند. او با تمرکز بر راه‌حل‌های عملی و نکات کلیدی، مخاطبان را در جهت تقویت امنیت شبکه‌های خود هدایت می‌کند. با توجه به تلاش‌های فراوان کلیس آندره در ارتقاء امنیت دیجیتال، مقالات وی به عنوان راهنماهای مهم و ضروری در دنیای پیچیده و پرخطر امنیت شبکه به شمار می‌آیند. او با تأکید بر آگاهی و آموزش، به ارتقاء امنیت دیجیتال جامعه کمک می‌کند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا